Πίτσα με λαχανικά

Πίτσα με λαχανικά
30 Σεπτεμβρίου 2011, 09:34
A+ A-
Σπιτική και υγιεινή...



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Κι αν οι ελληνικές πίτες είναι κορυφαίες στο είδος τους και πάντα μας φέρνουν στο νου φροντισμένο σπιτικό φαγητό. Για τους Ιταλούς αυτό ακριβώς το πράγμα είναι η πίτσα, που άλλωστε σημαίνει πίτα στη γλώσσα τους. Μα, θα μου πείτε, ότι αυτό είναι κάτι έτοιμο που εμείς το αγοράζουμε για να ικανοποιήσουμε τα παιδιά ή και τους εαυτούς μας όταν δεν προλάβαμε να μαγειρέψουμε. Ε, λοιπόν σας λέω, ότι φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα στο σπίτι ώσπου να πεις κύμινο ή μάλλον στη δικιά μας περίπτωση ...πίτσα!


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

Για τη ζύμη:

• 20 γραμ. φρέσκια μαγιά μπίρας

• 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

• 300 ml χλιαρό νερό

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Για την επικάλυψη:

• 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε ροδέλες

• 300 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο

• Αλάτι

• Μαύρο πιπέρι

• Ρίγανη

• 2 πιπεριές σε λεπτές λωρίδες

• 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύω τη μαγιά και τη ζάχαρη σε λίγο από το νερό. Ανακατεύω το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω τη ζύμη σκεπασμένη να διπλασιαστεί. Ανοίγω τη ζύμη σε δύο δίσκους διαμέτρου 18 εκ. Τους τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί. Στρώνω επάνω τις ντομάτες, καρυκεύω, ρίχνω το τυρί, τελειώνω με τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Ραντίζω με λάδι και αφήνω 15 λεπτά. Ψήνω στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά.


Απολαύστε την!

Επιστροφή