Κατολισθήσεις στα Ελληνικά

Κατολισθήσεις στα Ελληνικά
25 Σεπτεμβρίου 2011, 16:30
A+ A-
Εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι για τους οδηγούς.

Τεράστιο κίνδυνο διατρέχουν οι οδηγοί στην περιοχή Ελληνικών, εξαιτίας των κατολισθήσεων. Η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου έφερε το θέμα στη Βουλή.

Ολόκληρο το κείμενο της σχετικής ερώτησης είναι το παρακάτω:

"Στην περιοχή των Ελληνικών στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού στην Εύβοια, έχουμε συχνές κατολισθήσεις βράχων και η κατάσταση πολλών σημείων του δρόμου είναι τέτοια που καθημερινά εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών που περνούν από εκεί αλλά και απλών περαστικών, που διανύουν συγκεκριμένη απόσταση για να μεταβούν σε διάφορες περιοχές εκεί κοντά.

Το φαινόμενο είναι άκρως επικίνδυνο και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όρια τους θεωρώντας ότι για κόμη μια φόρα η πολιτεία τους αντιμετωπίζει σαν πολίτες δευτέρας κατηγορίας. Στην περιοχή μάλιστα εκτελείτε το έργο “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου, προστασία από τη διάβρωση όμβριων υδάτων και της θάλασσας με την κατασκευή συστήματος στραγγιστηριών και τοίχου αντιστήριξης” αλλά έχει σταματήσει γιατί ο εργολάβος δεν πληρωνόταν.

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα; Υπάρχει χρονικός προγραμματισμός αποκατάστασης της περιοχής από το κατολισθητικό φαινόμενο και αποτροπής για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;

Επιστροφή