Εννέα Ευβοϊκές επιχειρήσεις σε διεθνή έκθεση στο Παρίσι

Εννέα Ευβοϊκές επιχειρήσεις σε διεθνή έκθεση στο Παρίσι
26 Οκτωβρίου 2026, 12:47
A+ A-
Ισχυρή παρουσία της Εύβοιας στη μεγάλη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στο Παρίσι.

Με τη συμμετοχή εννέα ευβοϊκών επιχειρήσεων, η Εύβοια έδωσε δυναμικό «παρών» στη SIAL Paris 2026, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 21 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό Πάρκο Paris Nord Villepinte, στο Παρίσι.

Η διεθνής έκθεση συγκέντρωσε περίπου 8.000 εκθέτες από 130 χώρες, ενώ περίπου 120 ελληνικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους, αναζητώντας νέες εμπορικές συνεργασίες και πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Στην έκθεση συμμετείχαν μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Εύβοιας εννιά επιχειρήσεις του νομού.

Η παρουσία των ευβοϊκών επιχειρήσεων αποτέλεσε ευκαιρία για την προβολή των τοπικών προϊόντων, την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους και τη δημιουργία νέων εμπορικών επαφών.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσωπήθηκε από τον Β΄ Αντιπρόεδρο Δημήτριο Σκαρλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Συρμακέζη και Παρασκευά Πνευματικό.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με επιχειρήσεις και εκπροσώπους του κλάδου, με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τη διερεύνηση νέων συνεργασιών.

Η συμμετοχή στη SIAL Paris εντάσσεται στις δράσεις του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ευβοϊκού επιχειρείν και την ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Εύβοιας στις διεθνείς αγορές.

Επιστροφή