Συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου σε Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων

Συνέντευξη του Σίμου Κεδίκογλου σε Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων
30 Σεπτεμβρίου 2011, 18:26
A+ A-
Αναφέρθηκε λεπτομερώς στους τομείς συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Ευρεία απήχηση είχε η συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο βουλευτής Ευβοίας, τομεάρχης ΜΜΕ της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής ελληνορωσικής φιλίας, Σίμος Κεδίκογλου.

Η συνέντευξη αναδημοσιεύτηκε από πολλά ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης,  με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα, καθώς συμμετείχε στην αντιπροσωπεία της Ν.Δ, η οποία προσκλήθηκε στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

Δηλώσεις του βουλευτή που κινούνται στο ίδιο πνεύμα, με αυτές που έκανε και προς το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, περιλαμβάνονται, επίσης, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ελληνική Στροφή» και υπότιτλο «Γιατί η Αθήνα απομακρύνεται από τη Μόσχα» στην ιστοσελίδα www.stoletie.ru.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε λεπτομερώς στους τομείς, στους οποίους θα μπορούσαν να συνεργαστούν οι δύο χώρες, τονίζοντας ότι πέραν του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας σε άλλους τομείς όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, τα ακίνητα, η ναυτιλία και οι σιδηρόδρομοι.

Επιστροφή