Πανακότα μαστίχας με μέλι

Πανακότα μαστίχας με μέλι
21 Οκτωβρίου 2011, 02:00
A+ A-
Γιορτινά γλυκίσματα για όλους.



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Ο ¶η-Δημήτρης καλπάζει ολοταχώς και φέτος και μαζί του έρχεται και ο χειμώνας. Διπλή γιορτή αυτή τη βδομάδα, αυτή του αγίου κι εκείνη του έθνους. Ευτυχώς, για νά Άχουμε όλοι κάτι και σίγουρα ένα λόγο να γιορτάσουμε. Δεν είναι ανάγκη να έχουμε οι ίδιοι γιορτή. Ολο και κάποιος αγαπημένος θα γιορτάζει. Αυτό ας είναι η πρόφαση για μαγειρικές δημιουργίες που θα τις γευτούμε με τους φίλους μας.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1/4 κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη

• 1 1/4 κούπας γάλα

• 1 κούπα κρέμα γάλακτος

• 5 κουταλιές ζάχαρη

• 4 φύλλα ζελατίνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνω τα 4 πρώτα υλικά, ανακατεύω. Μουσκεύω τη ζελατίνη στο κρύο νερό και αφήνω 5 λεπτά. Στίβω καλά τα φύλλα και τα προσθέτω στο ζεστό μείγμα που δεν πρέπει να βράσει.
Ανακατεύω καλά και μόλις λιώσουν τα φύλλα, κατεβάζω. Αδειάζω σε φόρμα, κρυώνω και τοποθετώ στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Σερβίρω με μέλι.


Απολαύστε την!

Επιστροφή