Ψεκασμοί κατά σκουληκιού με προειδοποίηση

Ψεκασμοί κατά σκουληκιού με προειδοποίηση
26 Οκτωβρίου 2011, 12:47
A+ A-
Ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων στο βαμβάκι.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Γεωργικών Προειδοποιήσεων για το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στο βαμβάκι. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο.Κ της Π.Ε. Εύβοιας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Βόλου, σε αγροτικές περιοχές Μαντουδίου και Ιστιαίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τζελάς, του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου, το πρόγραμμα περιελάμβανε τον συστηματικό και έγκαιρο έλεγχο των πτήσεων των εντόμων καθώς και δειγματοληψίες φυτικών οργάνων στο πεδίο, για τη διαπίστωση τυχόν προσβολής από νεαρές προνύμφες. Στη συνέχεια εκδιδόταν Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων που αποστελλόταν σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς.

Στα βαμβακοχώραφα που η προσβολή ξεπερνούσε το οικονομικό επίπεδο ζημιάς, τότε οι παραγωγοί πραγματοποιούσαν έγκαιρα και στοχευμένα επεμβάσεις, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα φιλικά στο περιβάλλον, αποφεύγοντας τους περιττούς ψεκασμούς που αυξάνουν το κόστος παραγωγής και επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Επιστροφή