Δεν θέλουμε κανέναν πάνω στο κεφάλι μας

26 Οκτωβρίου 2011, 08:55
A+ A-
Χαλκιδέοι όλων των ηλικιών απορρίπτουν το σενάριο εποπτείας της Ελλάδας από ξένους.

Τα χειρότερα δυνατά νέα έρχονται από τις Βρυξέλλες σχετικά με το μέλλον της χώρας μας. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι έρχεται φτώχεια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού.

Δυστυχώς όμως, σαν να μην φτάνει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει, μας στερούν και την αξιοπρέπειά μας μέσω της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Οι Έλληνες δεν είμαστε πλέον ελεύθεροι να αποφασίζουμε για τίποτε.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπονείται, θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα επιτροπεία ξένων, η οποία θα παίρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, ακόμη και για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Πώς υποδέχτηκαν όμως οι Χαλκιδέοι αυτή την είδηση; Το egnomi.gr ρώτησε ανθρώπους όλων των ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων και όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, χαρακτήρισαν καταστροφική αυτή την εξέλιξη.

Νεαρές σε ηλικία, η Ιωάννα Ράνιου και η Μαρία Τζαφέρη, ωστόσο έχουν ξεκάθαρη άποψη για το συγκεκριμένο θέμα και την εκφράζουν ελεύθερα, λέγοντας: "Η παρουσία ξένων δεν είναι καθόλου ευνοϊκή. Πρόκειται για μία σύγχρονη μορφή χούντας, την οποια δεν θα αντέξουν οι Έλληνες.

Εμείς σκοπεύουμε να φύγουμε όταν μπορέσουμε από την χώρα και οι γονείς μας, όχι μόνο συμφωνούν με αυτή την επιλογή, αλλά μας προυτρέπουν κιόλας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα τελειωμένη."

 

Η έμπορος Βούλα Αγιοστρατίτη (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων)  διαφωνεί πλήρως με την εγκατάσταση ξένης επιτροπείας και σημειώνει: " Από τη μία τα μέτρα, από την άλλη ο ψυχολογικός εκβιασμός των Ελλήνων ότι θα τους κυβερνάνε οι ξένοι, η αυτοπεποίθησή μας ως λαός έχει πέσει στο ναδίρ. Χάνουμε την ανεξαρτησία μας μέρα με τη μέρα και κάτι πρέπει να αλλάξει σύντομα"

Διαφωνεί κάθετα με την επιτροπεία και η Σόφη Πάσχου, η οποία λέει με παράπονο: "Τόσο ανίκανους μας θεωρούν οι ξένοι να βάλουμε σε τάξη τα προβλήματα της χώρας; Εγώ πιστεύω ότι βρήκαν ευκαιρία να μας υποδουλώσουν. Στην ουσία θα είμαστε σκλαβωμένοι αν απαληθευτούν αυτά τα σενάρια."

Ο Βαγγέλης Θεοδώρου, παραγωγός σε λαϊκές αγορές, μιλάει για ξεπούλημα της χώρας και τονίζει: " Οι ξένοι θέλουν να μην υπάρχει Ελλάδα, με αυτές τις επιτροπές παρακολούθησης θέλουν να μας εκμηδενίσουν. Πρέπει να αντισταθούμε και η αντίσταση να ξεκινήσει από τη νεολαία, τη νέα γενιά, αυτή θα σηκώσει την Ελλάδα στις πλάτες της."

  

Επιστροφή