Ο λαός υποφέρει και οι βουλευτές βολεύονται σε θέσεις

Ο λαός υποφέρει και οι βουλευτές βολεύονται σε θέσεις
30 Οκτωβρίου 2011, 15:00
A+ A-
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξασφάλισε το μέλλον του σε προσωποπαγή θέση στο Υπουργείο Υποδομών. 
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για το επαγγελματικό μέλλον του, σε περίπτωση που πάψει να βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα.

Όπως ήρθε στο φως της δημοσιότητας, από τον περ. Μάρτιο, πριν αρχίσουν οι τριγμοί με τα επώδυνα μέτρα και πριν ακόμη ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και αρχίσουν τα χαράτσια και οι περικοπές, σε ανύποπτο χρόνο δηλαδή, βολεύτηκε ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης.

Συγκεκριμένα με απόφαση που φέρει την υπογραφή του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και των υφυπουργών Εσωτερικών Γιώργου Ντόλιου και Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το κορυφαίο πράσινο στέλεχος αποκτά θέση υπαλλήλου αορίστου χρόνου στο υπουργείο Υποδομών.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Γ΄ 169/17-3-2011) και ορίζει ότι:

"Μεταφέρεται ο Μιχαήλ Καρχιμάκης του Ελευθερίου, πρώην υπάλληλος της εταιρείας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε. στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας ΠΕ (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) και ειδικότητας Διοικητικού-Οικονομικού.

Η ανωτέρω θέση καταργείται αυτοδίκαια με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποχώρηση του μεταφερόμενου. Ο μεταφερόμενος κατατάσσεται σε βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3717/2008. Ο ανωτέρω οφείλει να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη λήξη της θητείας του ως βουλευτή για οποιονδήποτε λόγο."

Έτσι, αφού βολεύτηκε ο βουλευτής από τον Μάρτιο, ήρθε η κυβέρνηση τον Ιούλιο και ανακοίνωσε μέτρα εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο τομέα και ένα σωρό περικοπές μισθών και συντάξεων, σε συνδυασμό με ατελείωτα χαράτσια.

Ενδεχομένως η μεταφορά του κ. Καρχιμάκη από την χρεωκοπημένη και πουλημένη σε ιδιώτες "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ" να είναι νόμιμη. Είναι όμως πράξη ηθική;

Μετά απορούν Υπουργοί και βουλευτές, γιατί βράζει η κοινωνία...

Επιστροφή