Να αγιάσει το χέρι του μαθητή!

2 Νοεμβρίου 2011, 08:59
A+ A-
Οι περισσότεροι Χαλιδέοι συμφωνούν με την μούντζα στους επισήμους. Διαβάστε τι μας λένε.

Το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων ημερών έχει γίνει ο μαθητής από την Λάρισα, ο οποίος ύψωσε το χέρι του κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης και μούντζωσε τους επισήμους!

Μάλιστα ήταν και παραστάτης στη σημαία, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να δείξει την αγανάκτησή του με τον πιο προσφιλή ελληνικό τρόπο. Η ενέργεια του έχει γίνει αντικείμενο ατελείωτων σχολιασμών, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι χρήστες του Facebook και του Twitter έχουν διχαστεί με την κίνηση του μαθητή. Οι περισσότεροι τον επευφημούν με σχόλια όπως «να αγιάσει το χέρι του», «Μπράβο», «Η εθνική μας μούντζα», μετατρέποντας την κίνηση του σε «σύμβολο» της αγανάκτησης των πολιτών για τους πολιτικούς.

Μάλιστα δεν είναι λίγα τα fan pages, που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το λόγο και με σκοπό να μην επιτρέψουν να τιμωρηθεί ο μαθητής για την κίνησή του. Εμείς ρωτήσαμε και τους Χαλκιδέους να πουν τη γνώμη τους.

Οι περισσότεροι συμφωνούν με την ενέργειά του, είναι δηλαδή fans της άποψης "να αγιάσει το χέρι του". Ακόμη όμως και αυτοί που διαφωνούν ή θεωρούν ακραία την μορφή της διαμαρτυρίας του τονίζουν ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί, για την πράξη του.

Σε αυτούς τους τελευταίους συγκαταλέγεται και η Μαίρη Σαραντάρη, η οποία σημειώνει: "Σίγουρα δεν είναι ωραία η συμπεριφορά του μαθητή. Πιστεύω όμως ότι δεν του βγήκε εσκεμμένα, αλλά ήταν προϊόν αγανάκτησης απ΄όσα βλέπει γύρω του, ενδεχομένως και μέσα στην οικογένειά του. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τιμωρηθεί, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα νέο στην εφηβεία, που θέλησε να κάνει την επανάστασή του."

Ο Ηλίας Αφεντάκης είναι πιο εκδηλωτικός και τονίζει: "Καλά τους έκανε, να το αφήσουν ήσυχο το παιδί, κανένας να μην τον τιμωρήσει. Δηλαδή δεν κατάλαβα, τόσα γίνονται και μένουν ατιμώρητα. Στον μαθητή βρήκανε να εφαρμόσουν τη νομοθεσία;  Μακάρι να ξαναγινόμουν μαθητής και εγώ. Θα έκανα τα ίδια και χειρότερα."

 

Τα αισθήματα των νέων απέναντι στους Έλληνες πολιτικούς εξέφρασε η μούντζα του μαθητή υπογράμμισε η Δέσποινα Πολιτάκη και πρόσθεσε: " Καλά έκανε το παιδί, σκέφτονται κι άλλοι μαθητές να κάνουν το ίδιο στην επόμενη παρέλαση. Μην τολμήσει κανείς να τον τιμωρήσει."

 

Επιστροφή