Από το Βαθύ Αυλίδας ο νέος αρχηγός ΓΕΣ

Από το Βαθύ Αυλίδας ο νέος αρχηγός ΓΕΣ
5 Νοεμβρίου 2011, 07:55
A+ A-
Ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την Πέμπτη στη Σχολή Ευελπίδων. Παρών και ο πρώην δήμαρχος Αυλίδας στην τελετή.

Η Εύβοια εκτός από τον δεύτερο στην ιεραρχία του Πολεμικού Ναυτικού ( δείτε εδώ την είδηση) διαθέτει και τον πρώτο στην ιεραρχία του Στρατού Ξηράς. Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ κατάγεται από το Βαθύ Αυλίδας, όπου διαθέτει σπίτι και έρχεται αρκετά συχνά.

Πρόκειται για τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά, ο οποίος την Τρίτη 1 Νοεμβρίου  τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, κατόπιν απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.

Ο κ. Ζιαζιάς ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου. Η επίσημη τελετή παράδοσης από τον προκάτοχό του Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο έγινε στην έδρα της Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής.

Παρών στην τελετή ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Αυλίδας Χρήστος Παύλου, ο οποίος είναι φίλος με το νέο αρχηγό ΓΕΣ, καθώς και άλλοι συμπατριώτες του αρχηγού από την περιοχή Αυλίδας.

Ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1955. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η κόρη του, 28 ετών, είναι πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών. Ο γιος του, 25 ετών, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής της ΑΣΟΕ.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ είναι μαυροσκούφης, δηλαδή περοέρχεται από τα Τεθωρακισμένα. Αποφοίτησε το 1978 από την Σχολή Ευελπίδων με το βαθμό του Ανθυπιλάρχου.

Παρακολούθησε το σύνολο των Σχολείων του Στρατού. Υπηρέτησε ως Διοικητής Υπομονάδας και Μονάδας Τεθωρακισμένων. Διετέλεσε Επιτελάρχης, Διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού κ.α.

Επιστροφή