Ο Chef Προτείνει

Τα πέταλα της τύχης

Τα πέταλα της τύχης
16 Δεκεμβρίου 2011, 02:00
Τα σπέσιαλ των Χριστουγέννων




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Λίγες μόνο μέρες μάς χωρίζουν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, τις πιο λαμπρές και όμορφες του χρόνου. Μέρες χαράς αλλά και αρκετής κούρασης, μιας και εμείς τα θέλουμε όλα στην εντέλεια. Πολλοί θα φτιάξετε όπως κάθε χρόνο τα γλυκά σας και σίγουρα έχετε συνταγές που είναι δοκιμασμένες και επιτυχημένες. Τα δικά μου σπέσιαλ γι' αυτές τις γιορτές είναι τραγανά ζαχαρένια μπισκότα με φουντούκι σε σχήμα πέταλου για τύχη. Τη χρειαζόμαστε!


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 100 γραμ. φουντούκια αλεσμένα (σκόνη)

• 280 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 120 γραμ. ζάχαρη

• 200 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

• 2 κρόκους αβγών

• 1 βανίλια

• άχνη ζάχαρη για το άχνισμα

• 50 γραμ. κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζω το αλεύρι. Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, προσθέτω τους κρόκους και αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της άχνης και της κουβερτούρας. Ανακατεύω για λίγο, μέχρι να πάρω μια μαλακιά ζύμη. Τυλίγω το μείγμα σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετώ στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πλάθω τη ζύμη λίγη-λίγη σε κορδονάκια τα οποία γυρίζω σαν πέταλο και τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 10 μόλις λεπτά.

Στο μεταξύ, λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Περνάω από την άχνη όσο είναι ζεστά τα μισά και βουτώ τις άκρες των άλλων μισών στη λιωμένη σοκολάτα. Μόλις κρυώσουν θα τα αποθηκεύσω σε μεταλλικό κουτί τοποθετώντας ανάμεσα στις στρώσεις, χαρτί ψησίματος..


Απολαύστε τα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ