Χοντρή ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Ιστιαίας

Χοντρή ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Ιστιαίας
14 Δεκεμβρίου 2011, 07:01
A+ A-
Από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της ΔΟΥ Ιστιαίας στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Στη Βουλή το θέμα.

Να επανεξετάσει η κυβέρνηση την απόφασή της να μεταφερθούν όλες οι αρμοδιότητες ελέγχου και δικαστικού τμήματος από τη Δ.Ο.Υ Ιστιαίας στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας ζητά ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω απόφαση απερίσκεπτη.

Όπως υπογραμμίζει, σε σχετική ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε να ήταν  η στήριξη της περιφέρειας και όχι η οικονομική της απαξίωση, όπως γίνεται  στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Αναφέρει, επίσης, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη βασικοί παράγοντες, όπως είναι οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της Εύβοιας. Συγκεκριμένα, η διαδρομή  από τον Καλλικρατικό Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού έως την Χαλκίδα απέχει περίπου 150 χλμ και αποτελείται από ορεινό και δύσβατο περιβάλλον και φυσικά από απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο το οποίο συχνά αποκόπτεται από κατολισθήσεις και καθιζήσεις.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι δύο ώρες διαδρομή από την Ιστιαία έως την Χαλκίδα (φωτό) είναι ταλαιπωρία για τους κατοίκους και τους εμπόρους της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν ήδη εκδηλωθεί έντονες αντιδράσεις.

Επιστροφή