Πόσα ξοδέψατε κορίτσια τις γιορτές;

Πόσα ξοδέψατε κορίτσια τις γιορτές;
8 Ιανουαρίου 2012, 08:35
A+ A-
Γιατί η κρίση-κρίση, αλλά αν δεν ψωνίσουν οι γυναίκες θα ...σκάσουν. Διαβάστε ρεπορτάζ για τα μετρημένα (είναι αλήθεια) ψώνια τους. 

Ξοδεύω άρα υπάρχω! Η γνωστή φράση αντιπροσωπεύει κυρίως τις γυναίκες στις καπιταλιστικές κοινωνίες και από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι Χαλκιδέες, έστω και αν βρισκόμαστε σε περίοδο βαθιάς ύφεσης.

Άλλωστε μιλάμε για την κατεξοχήν καταναλωτική περίοδο στην ελληνική κοινωνία, την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Έχετε φανταστεί μία νορμάλ γυναίκα, κάθε ηλικίας, που να μην ξοδεύει τίποτε αυτή την περίοδο;

Μάλλον δεν υπάρχει καμία, αφού μία γυναίκα αν δεν ψωνίσει κάτι, έστω για το ...καλό, θα ...σκάσει από το κακό της. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η αναλογία ανδρών-γυναικών πελατών στα μαγαζιά ήταν περίπου 25% - 75%.

Οι άντρες δούλευαν, ή έπιναν τον καφέ τους στο καφενείο, ή έπαιζαν κανένα χαρτάκι με φίλους, την ώρα που οι γυναίκες είχαν ξεχυθεί στους δρόμους. Αλήθεια που ξόδεψαν τα λεφτά τους και πόσα ήταν αυτά, σε μία χρονιά βαθιάς κρίσης;

Τα ερωτήματα αυτά κάναμε σε νεαρές Χαλκιδέες και διαβάστε αμέσως τι μας απάντησαν.

Οι πρώτες, που μας μίλησαν ήταν τρεις φίλες, η Αλεξία Τουλούμη, η Χριστίνα Πανάγου και η Σονίτα Σταματαρά. Η Αλεξία παραλίγο να στείλει στον ... κάλαθο των αχρήστων όλο τον πρόλογο του ρεπορτάζ, όταν μας είπε: " Δεν ψώνισα τίποτε τις γιορτές", αλλά έσπευσε να συμπληρώσει: " Θα ψωνίσω στις εκπτώσεις ρούχα και παπούτσια. Σκέφτομαι να διαθέσω 150 ευρώ."

Είπα και εγώ βρέθηκε γυναίκα που ναμην ψωνίζει. Η Χριστίνα ξόδεψε 100 ευρώ για αξεσουάρ και η Σονίτα (πρωτότυπο όνομα, έτσι;) επίσης 100 ευρώ σε ρούχα και διασκέδαση. Μετρημένα τα κορίτσια, δεν βρίσκετε; 

Ποσό 200 ευρώ διέθεσε συνολικά η Καίτη Γιαννάτου και μας λέει που: " Αγόρασα ρούχα, ένα ισιωτικό μηχάνημα μαλλιών και μικροδωράκια σε συγγνείς. Μέσα στα 200 ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα για καφέ και ποτά."  

Η Ντέμη Κούκουζα φωτογραφήθηκε με τις τσάντες στα χέρια, αλλά ξόδεψε ελάχιστα για τον εαυτό της, καθώς όπως μας δήλωσε αγόρασε μόνο ένα μπλουζάκι και πρόσθεσε: " Τα συνολικά χρήματα, που διέθεσα για αγορές ήταν 100 ευρώ και πήγαν για δωράκια συγγενών και φίλων."

Η πιο πολυέξοδη αποδείχτηκε η Γεωργία Τζαφέρου, αλλά μην φανταστείτε ότι ξόδεψε η κοπέλα τίποτε τρελά ποσά. Να τι μας είπε: " Έδωσα για αγορές και διασκέδαση περίπου 300 ευρώ τις γιορτές. Για μένα αγόρασα ρούχα και διέθεσα επίσης ένα ποσό για να πάρω ένα ωραίο κολιέ, πρωτοχρονιάτικο δώρο για τη μαμά μου."

Επιστροφή