Ριζότο με αστακοουρές
6 Ιανουαρίου 2012, 02:00

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν και φέτος, αλλά οι γιορτές συνεχίζονται και αυτό το μήνα, και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι ακόμα εδώ.
Ευκαιρία, λοιπόν, μοναδική, να δημιουργήσουμε κάμποσα όμορφα πιάτα ακόμα. Τιμάμε τον πρώτο μήνα του χρόνου και τους αγαπημένους μας μαζί, με τα πιο νόστιμα πιάτα.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 4 αστακοουρές
• 5 κούπες ζωμό λαχανικών
• 60 ml ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα)
• 1 ντομάτα σε μικρά καρεδάκια
• 275 γραμ. ρύζι αρμπόριο
• 1/4 κουτ. γλυκού σάφρον (κρόκος Κοζάνης)
• 60 ml κρασί λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρω ελαφρά στο λάδι τις αστακοουρές απ' όλες τις πλευρές, τις αφαιρώ, τις καρυκεύω. Ανακατεύω το σάφρον με το κρασί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι, προσθέτω το σκόρδο και το ρύζι και ανακατεύω για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ρίχνω το φινόκιο και σβήνω με το κρασί και την ντομάτα. Ανακατεύοντας πάντα, προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό σιγά-σιγά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτοντας το τελευταίο υγρό προσθέτω και τις αστακοουρές. Κατεβάζω από τη φωτιά και σκεπάζω για 3 λεπτά πριν σερβίρω.
Απολαύστε το!
Πρώτη εβδομάδα και τυχερή!

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου
Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν και φέτος, αλλά οι γιορτές συνεχίζονται και αυτό το μήνα, και το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι ακόμα εδώ.
Ευκαιρία, λοιπόν, μοναδική, να δημιουργήσουμε κάμποσα όμορφα πιάτα ακόμα. Τιμάμε τον πρώτο μήνα του χρόνου και τους αγαπημένους μας μαζί, με τα πιο νόστιμα πιάτα.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 4 αστακοουρές
• 5 κούπες ζωμό λαχανικών
• 60 ml ελαιόλαδο
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
• 1 μικρό φινόκιο (μαραθόριζα)
• 1 ντομάτα σε μικρά καρεδάκια
• 275 γραμ. ρύζι αρμπόριο
• 1/4 κουτ. γλυκού σάφρον (κρόκος Κοζάνης)
• 60 ml κρασί λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρω ελαφρά στο λάδι τις αστακοουρές απ' όλες τις πλευρές, τις αφαιρώ, τις καρυκεύω. Ανακατεύω το σάφρον με το κρασί. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι, προσθέτω το σκόρδο και το ρύζι και ανακατεύω για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να γυαλίσει το ρύζι. Ρίχνω το φινόκιο και σβήνω με το κρασί και την ντομάτα. Ανακατεύοντας πάντα, προσθέτω λίγο-λίγο το ζεστό ζωμό σιγά-σιγά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Προσθέτοντας το τελευταίο υγρό προσθέτω και τις αστακοουρές. Κατεβάζω από τη φωτιά και σκεπάζω για 3 λεπτά πριν σερβίρω.
Απολαύστε το!