Χοιρινό κότσι με μακαρόνια

Χοιρινό κότσι με μακαρόνια
27 Ιανουαρίου 2012, 09:36
A+ A-
Φθηνά και νόστιμα!



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Δεν είναι ανάγκη να ξοδεύουμε μια περιουσία ψωνίζοντας κρέας για το Κυριακάτικο τραπέζι. Τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι και τα ψώνια πρέπει όλοι να τα υπολογίζουμε, υπάρχουν πάντα τρόποι να τα βολεύουμε μια χαρά. Επιλέγουμε φθηνότερα κομμάτια κρέατος, τα οποία με το κατάλληλο μαγείρεμα γίνονται μοναδικά γκουρμέ πιάτα που θα σας παρακαλάνε να τα ξαναμαγειρέψετε.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 2 χοιρινά κότσια

• 4 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1/2 κούπα λευκό κρασί

• 4 1/2 κούπες νερό ή ζωμός λαχανικών

• 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

• 2 καρότα ψιλοκομμένα

• 1 δαφνόφυλλο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι

• 4 κουταλιές πελτέ ντομάτας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα σοτάρω ελαφριά το κρέας στο λάδι και αφήνω για 5 λεπτά. Προσθέτω τα λαχανικά, αφήνω 7 ακόμη λεπτά. Σβήνω με το κρασί. Ρίχνω το ζωμό, μέσα στον οποίο έχω διαλύσει τον πελτέ, καρυκεύω.

Φέρνω σε βρασμό, χαμηλώνω, σκεπάζω και αφήνω να σιγοβράσει για 2,5 περίπου ώρες. Σερβίρω με μακαρόνια τα οποία βράζω ξεχωριστά.


Απολαύστε το!

Επιστροφή