Στοπ στην κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών

Στοπ στην κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών
23 Ιανουαρίου 2012, 12:10
A+ A-
Στο Δήμο Μαντουδίου- Λίμνης - Αγίας Άννας. Στη βουλή το θέμα από το Σίμο Κεδίκογλου.

Να σταματήσει ο σχεδιασμός, που φημολογείται, ότι προωθείται για την κατάργηση και των εναπομεινάντων Δημοσίων Υπηρεσιών στην περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ.

Ο κ. Κεδίκογλου έφερε το θέμα στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι ο σχεδιασμός για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Λίμνης, των Ειρηνοδικείων Λίμνης και Αγίας Άννας, καθώς και των δύο Πυροσβεστικών Κλιμακίων της Λίμνης και του Μαντουδίου, δεν έχει λογική εξήγηση.

Όπως τονίζει ο βουλευτής, δεν ελήφθησαν υπόψη οι δυσκολίες και το κόστος μετακίνησης χιλιομέτρων σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Επίσης, επισημαίνεται, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει οικονομικό όφελος, αντίθετα το αποτέλεσμα θα είναι η διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Επίσης ζητά να απαντήσουν οι αρμόδιοι, εάν μπορούν να  πείσουν τους πολίτες, ότι δεν είναι απαραίτητα τα Ειρηνοδικεία στην περιοχή τους και γιατί πρέπει για μία απλή υπόθεση να μεταβούν στη Χαλκίδα, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Ακόμη ζητάει απάντηση στο ερώτημα: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και το κόστος στην περίπτωση, που δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση σε περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς εξαιτίας της κατάργησης των Πυροσβεστικών Κλιμακίων;

Επιστροφή