Συνέλαβαν για χρέη τον Σεραφείμ Φυντανίδη

Συνέλαβαν για χρέη τον Σεραφείμ Φυντανίδη
24 Ιανουαρίου 2012, 18:09
A+ A-
Κρατούμενος στην Ασφάλεια ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Για χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Αττικής ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης, ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ".

Ο 75χρονος δημοσιογράφος φέρεται να χρωστά χρήματα στο Δημόσιο, από μη καταβολή ΦΠΑ και επιβολή προστίμων. Συγκεκριμένα η εταιρεία του  «Επιχειρήσεις ΜΜΕ Σεραφείμ Φυντανίδης και ΣΙΑ» φέρεται να οφείλει ποσό 135.989 ευρώ 

Υπενθυμίζεται ότι η μη καταβολή Φ.Π.Α. άνω των 75.000 ευρώ αποτελεί αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες Αθηναϊκών σάιτ, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται και η σύζυγός του, επιχειρηματίας, Βιργινία Βεντουράκη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Φυντανίδης αποτελεί εμβληματική φιγούρα του ελληνικού τύπου. Δημοσιογράφος με αριστερές καταβολές βρέθηκε στο τιμόνι της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" το 1976, ένα μόλις χρόνο μετά την ίδρυσή της, το 1975.

Παρέμεινε διευθυντής περισσότερο από 30 χρόνια, αφού έχαιρε της απολύτου εμπιστοσύνης του Κίτσου Τεγόπουλου, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εφημερίδας. Μετά όμως το θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου δεν τα "βρήκε" με την κόρη του Μάνια Τεγοπούλου, που τον διαδέχτηκε στη ιδιοκτησία και παραιτήθηκε το 2007.

Μετά την παραίτησή του από την "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" παρουσίαζε εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, με πιο γνωστή αυτή με τίτλο "Οι παρέες γράφουν ιστορία", ενώ διατηρούσε και την εταιρεία «Επιχειρήσεις ΜΜΕ Σεραφείμ Φυντανίδης και ΣΙΑ». 

Επιστροφή