Εκπαιδευτικοί της Χαλκίδας σε επιμόρφωση

Εκπαιδευτικοί της Χαλκίδας σε επιμόρφωση
21 Φεβρουαρίου 2012, 16:30
A+ A-
Παρακολούθησαν επιμορφωτική ημερίδα,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Ρομά».

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση Ρομά» υπό την εποπτεία του καθηγητή κ. Μάρκου, υλοποιεί μια σειρά επιμορφωτικών συναντήσεων βιωματικού χαρακτήρα, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πρώτη συνάντηση έγινε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο 10οΔημοτικό Σχολείο Χαλκίδας. Ομιλητές ήταν η ψυχολόγος  Αρετή Κυπραίου με θέμα «Η Λειτουργία της ομάδας μαθητών στο σύγχρονο σχολείο ως τρόπος διαχείρισης των κρίσεων» και ο σχολικός σύμβουλος  Ιωάννης Παναγάκος, με θέμα: «Ομαδοσυνεργατική διδασκαλία και μάθηση».

Τους παρευρισκόμενους υποδέχτηκαν η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Παπαμήτσου και ο συντονιστής του προγράμματος στην Εύβοια Βαγγέλης Χαϊνάς.

Στην έναρξη της συνάντησης χαιρέτησαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας Γιώργος Συρίμης και ο σχολικός Σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Εύβοιας Δημήτρης Μητάκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην ανάγκη των τακτικών επιμορφώσεων και εξέλιξη των δράσεων του προγράμματος τα τελευταία χρόνια στο νομό μας.

Στην επιμορφωτική συνάντηση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας  Δημήτρης  Αναγνωστάκης, ο Διευθυντής του 24ου Δημοτικού Σχολείου, Χαλκίδας Χαράλαμπος Κυράνας, η Γυμνασιάρχης του Εσπερινού Γυμνασίου κ. Κωνσταντινάκη, καθώς και περισσότεροι από 60 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιστροφή