Ανακοίνωση με αιχμές από τη Νομαρχιακή της ΝΔ για την υγεία

Ανακοίνωση με αιχμές από τη Νομαρχιακή της ΝΔ για την υγεία
8 Μαρτίου 2012, 10:45
A+ A-
Αναφέρεται υποτιμητικά σε πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, που έχουν την ιδιότητα του γιατρού, δηλαδή ...τι κάνει νιάου στα κεραμίδια. 

Ανακοίνωση γεμάτη αιχμές εναντίον των δύο βουλευτών Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ (στη φωτό ο πρόεδρος Βασίλης Δεμερτζής), χωρίς να τους κατονομάζει. Ωστόσο τους φωτογραφίζει τόσο έντονα σα να ρωτάει...τι κάνει νιάου στα κεραμίδια.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για ανήθικη και ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία προέρχεται από πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ, που έχουν την ιδιότητα του γιατρού. Κατά ...διαβολική σύμπτωση και οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι γιατροί.

Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

"Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στο χώρο της υγείας πάει χρόνια πίσω, στη δεκαετία του 80, με τις γραφικές προσλήψεις κηπουρών και οδηγών σε νοσοκομεία χωρίς ασθενοφόρα.

Σήμερα τα πολιτικά παιχνίδια που παίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταξύ τους, αλλάζοντας διοικητές και αρμοδιότητες, έχουν αγανακτήσει τους Ευβοιώτες οδηγώντας τους σε κινητοποιήσεις.

Στη Κάρυστο η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι. Οι κάτοικοι ξέσπασαν πάνω στο άρρωστο σύστημα που τους κορόιδευε.

Εδώ και αρκετούς μήνες το μόνο που ενδιέφερε το ΠΑΣΟΚ ήταν η προσπάθεια να χαλιναγωγήσει το χώρο της υγείας. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ βάζοντας μπροστά συνδικαλιστές, απομάκρυνε την πρώην διοικητή του νοσοκομείου της Χαλκίδας που δεν είχε υπό έλεγχο. Ο υπουργός κ. Λοβέρδος επωφελήθηκε της ευκαιρίας και βόλεψε τον «δικό του άνθρωπο» στην Κάρυστο αφήνοντας την Κύμη σε άλλο «βιλαέτι».  

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία του νομού. Κακοδιοίκηση, αυθαιρεσίες, σπατάλες και πάνω από όλα τεράστιο έλλειμμα στις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην ιατρική κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων όπου ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ πρέπει να περιμένει 6 μήνες για μια απλή εξέταση αίματος. Πολλά είναι και τα ταμεία που ο κοντινότερος γιατρός βρίσκεται στην Αθήνα.

Το προσωπικό των μονάδων υγείας της Εύβοια είναι αυτό που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να λειτουργήσει τα ιδρύματα με υποτυπώδη μέσα. 

Μετακινούμενοι γιατροί άγρυπνοι για τρεις μέρες, νοσηλευτικό προσωπικό με ευθύνη μεγάλου αριθμού ασθενών, έλλειμμα υπαλλήλων και στελεχών υποστήριξης αλλά και κάποιοι ημέτεροι που απολαμβάνουν τα προνόμια και τις μπύρες τους, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης που επικρατεί.

Η στρατηγική υποβάθμισης της υγείας στο νομό από το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύετε από τη μείωση των πιστώσεων για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου της Χαλκίδας, τη μεγάλη καθυστέρηση αποπεράτωσης του κέντρου υγείας Ιστιαίας λόγω ανεξόφλητων εργασιών, την έλλειψη προσωπικού και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στο νομό και άλλα πολλά εξίσου σημαντικά.

Η κοροϊδία και η «συμπαράσταση» έχει όρια, η δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμα του κάθε Έλληνα και οι κάτοικοι της Εύβοιας δεν πρέπει να εξαιρούνται. Η πολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και του αγαθού της υγείας είναι ανήθικη και ανάρμοστη συμπεριφορά ειδικά όταν προέρχεται από πολιτικούς που έχουν την ιδιότητα του γιατρού. "         

Επιστροφή