Ο Chef Προτείνει

Πίτα με ψητό αρνί και μανιτάρια

Πίτα με ψητό αρνί και μανιτάρια
16 Απριλίου 2012, 10:01
Ανακυκλώνω και στη μαγειρική.




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε και τα εδέσματα και τα μαγειρέματα. Ξέρω καλά ότι μετά από τόσες ώρες μαγειρικής και κούρασης ελάχιστες αντοχές έχετε για επιπλέον μαγειρικές. Η συμβουλή μου είναι να ξεχυθείτε στις εξοχές και να φάτε στα πιο γραφικά ταβερνάκια. Όσοι τώρα πρέπει απαραίτητα να μαγειρέψουμε, τα πράγματα είναι απλά. Ανακυκλώστε τα υπάρχοντα γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και επιπλέον έξοδα. Η ανακύκλωση βλέπετε μπορεί να υπάρξει και στην κουζίνα. Έτσι, με το ωραίο πασχαλινό αρνάκι που περίσσεψε θα φτιάξουμε αριστουργήματα.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:


Για το φύλλο:

• 100 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης

• 60 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 60 γραμ. βούτυρο

• 1 κρόκος αβγού

• 2 κουτ. σούπας νερό

• 1 κουτ. γλυκού σπόροι παπαρούνας

• 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη

• Αλάτι πιπέρι


Για τη γέμιση:

• 400 γραμ. ψητό αρνί

• 1 μεγάλο κρεμμύδι

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

• 100 γραμ. ντομάτα κονκασέ

• 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας

• 300 γραμ. λευκά μανιτάρια

• 2 κουταλιές μαύρες ελιές σε κομματάκια

• 1 κουταλιά κάπαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και σχηματίζω μια μαλακιά ζύμη, την οποία τοποθετώ σκεπασμένη στο ψυγείο όσο ετοιμάζω τη γέμιση. Στο λάδι σοτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω για 5 ακόμη λεπτά. Ρίχνω την ντομάτα και τον πελτέ και συνεχίζω για 15 λεπτά ακόμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά. Αποσύρω από τη φωτιά. Τοποθετώ το μείγμα σε βαθύ πυρίμαχο σκεύος. Ανοίγω το φύλλο και το κόβω σε ισόπαχες λωρίδες που θα τοποθετήσω χιαστί πάνω από το μείγμα  μόλις κρυώσει. Ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 25-30 λεπτά.


Απολαύστε την!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ