Αστυνομικά

Δίκη των Θεοφανείων: Η μεταφορά στην Αθήνα προκαλεί την κοινωνική οργή

Δίκη των Θεοφανείων: Η μεταφορά στην Αθήνα προκαλεί την κοινωνική οργή
31 Μαρτίου 2012, 16:30
Ανακοίνωση της συνέλευσης Ελευθεριακών Χαλκίδας.

Πορεία διαμαρτυρίας είχε οργανώσει την Πέμπτη το απόγευμα η ομάδα Ulalum (συνέλευση Ελευθεριακών Χαλκίδας) με αφορμή τη δίκη των πέντε Χαλκιδαίων που συνελήφθησαν στον εορτασμό των Θεοφανίων και κατηγορούνται για προσβολή του Προέδρου της Δημκορατίας.

Μετά την απόφαση να μεταφερθεί η δίκη από το δικαστήριο της Χαλκίδας σε ομοειδές δικαστήριο των Αθηνών, η ομάδα Ulalum εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση αυτή προκαλεί την κοινωνική οργή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

"Η δίκη των πέντε Χαλκιδαίων πολιτών που κατηγορούνται για ''προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας'' κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην πόλη στη γιορτή των ''Θεοφανείων'', ξαφνικά, με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκε σε ομοειδές δικαστήριο της Αθήνας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η δικαιολογία για τη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, είναι ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.

Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας. Όργανό τους, όπως πάντα, η δουλική λειτουργία του δικαστικού συστήματος. 

Οι (χωρίς νομικό έρεισμα) ''προληπτικές προσαγωγές'' κατά την πρόσφατη επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι ΄΄επίλεκτοι πολίτες'' που περιβάλλουν πλέον τους πολιτικούς κατά τις παρελάσεις και τώρα ''ο κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας'' που προκαλείται τάχα από μια κινητοποίηση αλληλεγγύης του λαού της Χαλκίδας δημιουργούν μια νέα γλώσσα που έρχεται να συνοδεύσει τη νέα ποιότητα  καταστολής των κινημάτων διαμαρτυρίας.

Με την απόφαση αυτή προστίθεται άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των θεσμικών κινήσεων που διαμορφώνουν ένα ''δίκαιο εκτάκτου ανάγκης'' ενάντια στο διογκούμενο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας. Με την ενεργοποίηση της νομοθετικής διάταξης περί παραπομπής της δίκης στην έδρα άλλου δικαστηρίου εξαιτίας ''σοβαρού κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας τάξης'' η οποία τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή από τη δίκη των αδικοχαμένων νεκρών του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ και της δολοφονίας του ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο ¶ρειος Πάγος πέτυχε σε ένα πράγμα: να αντιληφθεί την παραλληλία μεγεθών της κοινωνικής οργής".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΛΕΥΚΑΝΤΙ: Ερασιτέχνης ψαράς είχε ψαρέψει παράνομα 18 κιλά όστρακα

ΛΕΥΚΑΝΤΙ: Ερασιτέχνης ψαράς είχε ψαρέψει παράνομα 18 κιλά όστρακα
Αστυνομικά
[28/09/2021 - 19:06]

Κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο και καταστράφηκαν. ...περισσότερα

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Χαλκίδα
Αστυνομικά
[28/09/2021 - 14:33]

Είχε στην κατοχή του μικροποσότητα ηρωίνης ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ:Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν για ανταλλακτικά

ΧΑΛΚΙΔΑ:Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα πουλούσαν για ανταλλακτικά
Αστυνομικά
[26/09/2021 - 13:58]

Δύο Χαλκιδέοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. ...περισσότερα