Αστυνομικά

Δίκη των Θεοφανείων: Η μεταφορά στην Αθήνα προκαλεί την κοινωνική οργή

Δίκη των Θεοφανείων: Η μεταφορά στην Αθήνα προκαλεί την κοινωνική οργή
31 Μαρτίου 2012, 16:30
Ανακοίνωση της συνέλευσης Ελευθεριακών Χαλκίδας.

Πορεία διαμαρτυρίας είχε οργανώσει την Πέμπτη το απόγευμα η ομάδα Ulalum (συνέλευση Ελευθεριακών Χαλκίδας) με αφορμή τη δίκη των πέντε Χαλκιδαίων που συνελήφθησαν στον εορτασμό των Θεοφανίων και κατηγορούνται για προσβολή του Προέδρου της Δημκορατίας.

Μετά την απόφαση να μεταφερθεί η δίκη από το δικαστήριο της Χαλκίδας σε ομοειδές δικαστήριο των Αθηνών, η ομάδα Ulalum εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η απόφαση αυτή προκαλεί την κοινωνική οργή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

"Η δίκη των πέντε Χαλκιδαίων πολιτών που κατηγορούνται για ''προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας'' κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην πόλη στη γιορτή των ''Θεοφανείων'', ξαφνικά, με βούλευμα του Αρείου Πάγου παραπέμφθηκε σε ομοειδές δικαστήριο της Αθήνας σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη. Η δικαιολογία για τη μεταφορά της δίκης, δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή της, είναι ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς ''υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας''.

Οι σύγχρονες πολιτικές εξουσίες αφού λεηλάτησαν βίαια την κοινωνία, επικαλούνται υποκριτικά την ειρήνη και την ασφάλεια για να συνεχίσουν ανενόχλητες τον πόλεμο εναντίον όλων μας. Όργανό τους, όπως πάντα, η δουλική λειτουργία του δικαστικού συστήματος. 

Οι (χωρίς νομικό έρεισμα) ''προληπτικές προσαγωγές'' κατά την πρόσφατη επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι ΄΄επίλεκτοι πολίτες'' που περιβάλλουν πλέον τους πολιτικούς κατά τις παρελάσεις και τώρα ''ο κίνδυνος διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας'' που προκαλείται τάχα από μια κινητοποίηση αλληλεγγύης του λαού της Χαλκίδας δημιουργούν μια νέα γλώσσα που έρχεται να συνοδεύσει τη νέα ποιότητα  καταστολής των κινημάτων διαμαρτυρίας.

Με την απόφαση αυτή προστίθεται άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των θεσμικών κινήσεων που διαμορφώνουν ένα ''δίκαιο εκτάκτου ανάγκης'' ενάντια στο διογκούμενο κύμα κοινωνικής διαμαρτυρίας. Με την ενεργοποίηση της νομοθετικής διάταξης περί παραπομπής της δίκης στην έδρα άλλου δικαστηρίου εξαιτίας ''σοβαρού κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας τάξης'' η οποία τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστή από τη δίκη των αδικοχαμένων νεκρών του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ και της δολοφονίας του ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ο ¶ρειος Πάγος πέτυχε σε ένα πράγμα: να αντιληφθεί την παραλληλία μεγεθών της κοινωνικής οργής".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά σε Δήλεσι και Θήβα

Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά σε Δήλεσι και Θήβα
Αστυνομικά
[05/12/2019 - 18:17]

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών. ...περισσότερα

ΙΣΤΙΑΙΑ: Οργανωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας χασίς μέσα στο σπίτι 39χρονου

ΙΣΤΙΑΙΑ: Οργανωμένη εγκατάσταση καλλιέργειας χασίς μέσα στο σπίτι 39χρονου
Αστυνομικά
[05/12/2019 - 17:16]

Συνελήφθη μετά από έρευνα των αστυνομικών της Γ΄ ΟΠΚΕ. ...περισσότερα

Χειροπέδες σε 602 άτομα το Νοέμβριο στη Στερεά Ελλάδα

Χειροπέδες σε 602 άτομα το Νοέμβριο στη Στερεά Ελλάδα
Αστυνομικά
[05/12/2019 - 16:08]

Πλούσια δραστηριότητα από τις Αστυνομικές υπηρεσίες όλων των νομών. ...περισσότερα