Ο Chef Προτείνει

Αρνάκι με αγκινάρες

Αρνάκι με αγκινάρες
4 Μαΐου 2012, 10:34
Μάης μαγικός




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Δεν είναι τυχαίο που οι ποιητές μετράνε τα χρόνια της νιότης με Μάηδες. Ο Μάης είναι εδώ και μας δίνει χαρά, όπως κι αν μετράμε πια τα χρόνια μας. Οι καρδιές χτυπούν γρηγορότερα, οι εκδρομές έστω και κοντινές είναι πια στα άμεσα σχέδιά μας και έχουμε γίνει ανυπόμονοι μιας και το καλοκαίρι, όπως μας το είχε υποσχεθεί, φαίνεται να πλησιάζει. Οι μαγειρικές μας, να μην ξεχνιόμαστε, γιατί τα κάνει αυτά ο Μάης, έχουν την υπογραφή του. Και 'μεις που ζούμε τις εποχές και τις απολαμβάνουμε, το κάνουμε και μέσα από αυτές. 


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 1,5 κιλό αρνί από σπάλα σε μπουκίτσες

• 10 αγκινάρες

• 250 γραμ. λευκά μανιτάρια

• 2 λεμόνια

• 2 κουταλιές αλεύρι

• 4 καρότα

• 5 κουταλιές ελαιόλαδο

• 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

• 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 3/4 κούπας λευκό κρασί

• 2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένες σε λίγο κρύο νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζω τις αγκινάρες αν χρησιμοποιώ φρέσκες και αμέσως τις τοποθετώ μέσα σε λεκανίτσα που έχω ανακατέψει το χυμό του ενός λεμονιού, το αλεύρι και νερό όσο χρειάζεται για να παραμένουν οι αγκινάρες βυθισμένες σε αυτό για να μη μαυρίσουν. Στο λάδι σοτάρω ελαφρά το αρνί και προσθέτω τα κρεμμυδάκια, σβήνω με το κρασί, προσθέτω 1 κούπα νερό ή ζωμό λαχανικών, καρυκεύω ελαφρά, σκεπάζω και σιγοβράζω για 1 ώρα περίπου το κρέας. Προσθέτω τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τις αγκινάρες και συνεχίζω για 20 λεπτά. Ρίχνω τα καρότα και τα μανιτάρια και συνεχίζω 15 ακόμη λεπτά. Προσθέτω το διάλυμα του κορν φλάουρ και σιγοβράζω ακόμη 5 λεπτά. Τέλος ρίχνω τον άνηθο, διορθώνω στο αλάτι και κλείνω τη φωτιά.


Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ