Αθλητικά

Ύποπτος χειραγώγησης ο αγώνας Καλλιθέας-Ηρακλή Ψαχνών

Ύποπτος χειραγώγησης ο αγώνας Καλλιθέας-Ηρακλή Ψαχνών
23 Μαΐου 2012, 18:00
Σύμφωνα με αναφορά της ΟΥΕΦΑ. Στο εισαγγελέα η υπόθεση, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μαΐου ότι ο αγώνας Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών, που διεξήχθη στις 20 Απριλίου (μεταδόθηκε μάλιστα από την ΟΤΕ TV) και έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων, θεωρείται ύποπτος για χειραγώγηση!

Την αποκάλυψη έκανε, με επιστολή του στην ΕΠΟ, ο Graham Peaker με την ιδιότητα του συντονιστή ερευνών της ΟΥΕΦΑ. Στην επιστολή του αναφέρει ότι ποδοσφαιρικός αγώνας της Football League μεταξύ των ομάδων της Καλλιθέας και του Ηρακλή Ψαχνών, που διεξήχθη στις 20/4/2012, φέρεται ως ύποπτος χειραγώγησης για στοιχηματικούς και βαθμολογικούς σκοπούς. 

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής κατέθεσε ήδη αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, αναφέροντας ότι σύμφωνα με την επιστολή της ΟΥΕΦΑ, ο αγώνας θεωρείται έντονα ύποπτος χειραγώγησης, καθώς φαίνεται πως παίχτηκαν σημαντικά ποσά στο over.

Μάλιστα ο κ. Μπιτσαξής τονίζει στην αναφορά του, προς τον εισαγγελέα ότι: "Σημειώνεται ότι η διερεύνηση του ζητήματος πρέπει να διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατό, γιατί από την έκβασή της, προφανώς επηρεάζεται η εξέλιξη των αγώνων κατάταξης της Football League και ενδεχομένως το πρωτάθλημα της Super League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΜΕΤ¶ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ  ΑΓΏΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ