Ενας Φέντερερ βγαλμένος από τα παλιά απέκλεισε τον Τζόκοβιτς!

Ενας Φέντερερ βγαλμένος από τα παλιά απέκλεισε τον Τζόκοβιτς!
6 Ιουλίου 2012, 18:35
A+ A-
Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Ελβετό. Παίζει τελικό την Κυριακή.

Εναν Ρότζερ Φέντερερ βγαλμένο από την περίοδο που κατατρόπωνε όλους τους αντιπάλους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές που κατέκλυσαν το κεντρικό στάδιο του Wimbledon.

Ο Ελβετός νίκησε με 3-1 σετ το μεγάλο του αντίπαλο, και νούμερο 1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του grand slam, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ημιτελικου που γίνεται μεταξύ των Αντι Μάρει και Τζο Γουίλφριντ Τσόνγκα.

Ο Φέντερερ πήρε το πρώτο σετ με 6-3 αποδεικνύοντας πως αυτή τη φορά δεν θα χαριστεί στον Τζόκοβιτς, ο οποίος πάντα τον νικούσε τον τελευταίο καιρό στα κρίσιμα παιχνίδια.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, ο Σέρβος έκανε νωρίς break στο δεύτερο game και προηγήθηκε με 3-0. Ο Φέντερερ, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, συνέχιζε να παίζει καλό τένις και βρέθηκε κοντά στο να ισοφαρίσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. 6-3 για τον Τζόκοβιτς και 1-1 στα σετ. Εδώ, ο Φέντερερ καλείτο να δείξει αν ήταν έτοιμος για την υπέρβαση.

Στο τρίτο σετ, υπήρχε ισορροπία. Ωστόσο, το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης είχε ένα αξιόπιστο backhand (το οποίο στο παρελθόν τον είχε προδώσει), σέρβιρε καλά στα κρίσιμα σημεία και απέφευγε τα αβίαστα λάθη (τέλειωσε το ματς μόλις με 10 έναντι 21 του αντιπάλου του). Εκανε break στο 5-4 βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό.

Ο Ελβετός το πίστευε βλέποντας πως ο Τζόκοβιτς δεν βρίσκεται στο αποκορύφωμα της απόδοσής του. Και το απέδειξε νωρίς στο τέταρτο και κρίσιμο σετ. Εκανε break αμέσως και πήρε προβάδισμα με 3-0. Ο Νόλε ήταν και πάλι μαχητής. Μείωσε 5-3 και προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς. Ομως, αυτή τη φορά ο "Βασιλιάς", όπως φωνάζουν τον Ρότζερ, δεν του άφησε περιθώριο. Πήρε το ένατο game και το σετ με 6-3 πανηγυρίζοντας την επιστροφή του στον τελικό.

Αν κερδίσει την Κυριακή, φτάνει το ρεκόρ των 17 grand slam και είμαστε σίγουροι πως το θέλει όσο τίποτε άλλο!

Επιστροφή