Μοντελάκια ή...κιτσαρέλες: Τι είναι τελικά οι Χαλκιδέες;

Μοντελάκια ή...κιτσαρέλες: Τι είναι τελικά οι Χαλκιδέες;
19 Ιουλίου 2012, 07:20
A+ A-
Απαντάνε άντρες και γυναίκες στο σημερινό ρεπορτάζ, που έχει σχέση με τη καθημερινή μόδα στην πόλη.
Περπατάτε στη Χαλκίδα και ρίχνετε μία ματιά γύρω σας. Τι βλέπετε άραγε; Καλοντυμένες κυρίες και δεσποινίδες ή κακοντυμένες γυναίκες στα όρια του κιτς; Όπως καταλάβατε ήδη το σημερινό ρεπορτάζ έχει να κάνει με μικρές ιστορίες καθημερινής μόδας.

Το ... θεμελιώδες ερώτημα είναι πολύ απλό και συνοψίζεται σε σε τέσσερις λεξούλες: Είναι καλοντυμένες οι Χαλκιδέες; Ξεκινήστε την ανάγνωση των απόψεων, επί του θέματος, διαβάζοντας την απάντηση ενός άντρα.



Ο μηχανολόγος-μηχανικός Κώστας Μπουσούλης, χωρίς περιστροφές, τονίζει: " Οι Χαλκιδέες είναι ντυμένες στην ...πένα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ακόμη και τις τσαγκαροδευτέρες σπάνια να δεις γυναίκα ατημέλητη στο δρόμο, σε σημείο μάλιστα που λες ότι δεν βλάπτει και το λίγο φλου."



Δύο φίλες, η Ευθυμία Κουρμπά και η Μαίρη Μπαρδάκα πιστεύουν ότι οι Χαλκιδέες ντύνονται σαν ...μοντελάκια και υποστηρίζουν: "Οι περισσότερες είναι σα να έχουν δραπετεύσει από περιοδικά μόδας. Δεν είναι μόνο καλοντυμένες, αλλά και in fashion."



Την ίδια άποψη έχει και η Ιωάννα Ντούρμα, η οποία μας λέει: " Οι Χαλκιδέες έχουμε κόλλημα με την εμφάνιση, θέλουμε να είμαστε όμορφες και καλοντυμένες όλο το 24ωρο. Μάλιστα δεν διστάζουμε να ξοδεύουμε αρκετά ευρώ για ένδυση και υπόδηση." 



Η μοναδική, που είχε αντίθετη άποψη, ήταν η Αργυρώ Παπαδημητρίου, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτήρισε "κιτσαρέλες" τις περισσότερες Χαλκιδέες και επισήμανε: "Οι Χαλκιδέες ντύνονται με υπερβολικό τρόπο, σαν λατέρνες ένα πράγμα. Ακολουθούν τόσο υπερβολικά πράγματα στο ντύσιμο, που η κατάσταση καταντάει κιτσαρέλα. Το στυλ χάνεται μέσα στην υπερβολή."

Επιστροφή