Ο Chef Προτείνει

Ψάρι στο φούρνο

Ψάρι στο φούρνο
24 Αυγούστου 2012, 02:00
Χαλαρώστε




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Οι εποχές δύσκολες και οι απαιτήσεις πολλές. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να κάνετε αυτό που πραγματικά σας ευχαριστεί. Εγώ χαλαρώνω μαγειρεύοντας, αλλά όχι πάντα, γιατί σαν δουλειά έχει και απίστευτη ένταση. Τώρα τελευταία ανακάλυψα ένα φανταστικό τρόπο χαλάρωσης. Όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ψαρεύω. Εκτός βέβαια από χαλαρωτικό, το ψάρεμα είναι και ωφέλιμο, μιας και ό,τι φτάνει στο πιάτο μας από αυτό το σπορ είναι απίστευτα φρέσκο και νόστιμο. 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 1 ψάρι ολόκληρο ή και σε φέτες
• 4 κολοκυθάκια σε φετούλες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
• 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες σε φέτες η μία, οι άλλες ψιλοκομμένες
• 3 πατάτες σε λεπτές ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανό
• ½ κούπα ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύω όλα τα λαχανικά μαζί εκτός από τις φέτες της ντομάτας. Τα τοποθετώ σε ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα. Τα περιχύνω με το περισσότερο λάδι (κρατώ 4-5 κουταλιές) και τα καρυκεύω. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, καρυκεύω το ψάρι και το τοποθετώ πάνω από τα λαχανικά. Στρώνω επάνω του τις φέτες της ντομάτας και το περιχύνω με το υπόλοιπο λάδι. Συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 20 περίπου λεπτά.

Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γεμιστή κουλούρα Σμυρνιώτικη!

Γεμιστή κουλούρα Σμυρνιώτικη!
Ο Chef Προτείνει
[22/11/2019 - 09:49]

Γεύσεις και αναμνήσεις από την Σμύρνη ...περισσότερα

Ρεβίθια στη γάστρα

Ρεβίθια στη γάστρα
Ο Chef Προτείνει
[01/11/2019 - 08:50]

...με μυρωδικά χόρτα ...περισσότερα