Ο Chef Προτείνει

Πρωτότυπη κιμαδόπιτα

Πρωτότυπη κιμαδόπιτα
28 Σεπτεμβρίου 2012, 10:45
Το φαγητό της γειτόνισσας




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Το ξένο είναι πάντα πιο γλυκό! Την έχετε ακούσει φαντάζομαι την έκφραση. Μην πάει ο νους σας στο κακό, αν και η φράση έχει πολλές αναγνώσεις, εγώ ασχολούμαι με τη μαγειρική εκδοχή. Πάντα γελάω όταν σκέφτομαι την ιστορία του Δημήτρη. Επέμενε να τρώει τα φαγητά της γειτόνισσας και δεν παρέλειπε ποτέ να τονίζει στη μητέρα του ότι ήταν πολύ καλύτερα από τα δικά της. Πολύ μεγάλος έμαθε ότι η μάνα του έστελνε στη γειτόνισσα από το φαγητό  που έφτιαχνε για να φάει ο γιόκας της! Μαγειρέψτε με αγάπη τη νόστιμη κιμαδόπιτα και στείλτε κι ένα πιατάκι στη γειτόνισσα για καλό και για κακό.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, φρυγανισμένο
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
• 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
• ½ κούπα νερό
• 3/4 κουταλάκι ρίγανη ξερή
• 2 μικρά κολοκυθάκια στον τρίφτη
• 2 μικρά καρότα  στον τρίφτη
• 200 γραμ. μανιτάρια σε φετούλες
• 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
• Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
• 2 αβγά χτυπημένα
• 250 γραμ. κίτρινο τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στρώνω τις φέτες του ψωμιού σε μικρό και ρηχό ταψάκι που να τις χωράει ίσα-ίσα. Σοτάρω ελαφρά στο λάδι το κρεμμύδι 8 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτω τον κιμά και σοτάρω ακόμα 7 λεπτά. Ανακατεύω τον πελτέ με το νερό και τον προσθέτω στον κιμά μαζί με τη ρίγανη. Σιγοβράζω για 20 λεπτά, προσθέτω τα λαχανικά και συνεχίζω για 15 ακόμη λεπτά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Σε αυτή τη φάση πρέπει να είναι στεγνό από υγρά. Αν όχι, θα χρειαστεί να το στραγγίξω. Ανακατεύω στο μείγμα τα αβγά και το μισό τυρί, καρυκεύω και το στρώνω πάνω από τις φέτες ψωμιού. Ρίχνω το υπόλοιπο τυρί πάνω στον κιμά και ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Απολαύστε την!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρεβίθια στη γάστρα

Ρεβίθια στη γάστρα
Ο Chef Προτείνει
[01/11/2019 - 08:50]

...με μυρωδικά χόρτα ...περισσότερα

Σούπα ...σοκολάτας

Σούπα ...σοκολάτας
Ο Chef Προτείνει
[25/10/2019 - 00:00]

Και όλοι θα πούμε ναι σε ένα πιάτο ...απόλαυσης! ...περισσότερα