Ο Chef Προτείνει

Κέικ ανανά

Κέικ ανανά
7 Σεπτεμβρίου 2012, 10:00
Καλή σχολική χρονιά!




* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί εκτός από την αρχή του φθινοπώρου και το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Καλή δύναμη, λοιπόν, σε μικρούς και μεγάλους και ας ευχηθούμε πως θά Άναι μια πολύ καλή χρονιά για όλους. Εγώ από τη μεριά μου θα συνεισφέρω να ξεκινήσει με πολλή ενέργεια που οπωσδήποτε χρειάζεται.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 8 φέτες ανανά (από κονσέρβα, στραγγισμένες)
• 8 ξερά δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσια)
• 1 κούπα βούτυρο + 6 κουταλιές για το ταψί (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 2 κούπες ζάχαρη + 6 κουταλιές για το ταψί
• 2 βανίλιες
• 1 κούπα φρέσκο γάλα
• 4 μεγάλα αβγά
• 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Περιχύνω παραλληλόγραμμο πυρέξ διαστάσεων 25x20 εκ. με τις 6 κουταλιές το βούτυρο και σκορπώ σε όλη την επιφάνειά του τις 6 κουταλιές ζάχαρη. Στρώνω τις φέτες του ανανά και αν θέλω στα κενά τοποθετώ δύο φέτες ακόμα κομμένες σε ομοιόμορφα κομμάτια. Τοποθετώ στο κέντρο κάθε φέτας ένα δαμάσκηνο.
Χτυπώ το υπόλοιπο βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια για 4 λεπτά και προσθέτω τα αβγά σιγά-σιγά. Ρίχνω εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι και χτυπώ ελάχιστα ίσα-ίσα να ομογενοποιηθούν. Στρώνω το μείγμα πάνω από τις φέτες του ανανά και ψήνω στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω για 5 λεπτά. Αφού το χαράξω με μαχαιράκι γύρω-γύρω το αναποδογυρίζω προσεχτικά σε πιατέλα.

Απολαύστε το!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρεβίθια στη γάστρα

Ρεβίθια στη γάστρα
Ο Chef Προτείνει
[01/11/2019 - 08:50]

...με μυρωδικά χόρτα ...περισσότερα

Σούπα ...σοκολάτας

Σούπα ...σοκολάτας
Ο Chef Προτείνει
[25/10/2019 - 00:00]

Και όλοι θα πούμε ναι σε ένα πιάτο ...απόλαυσης! ...περισσότερα