Εκμέκ καταΐφι

Εκμέκ καταΐφι
14 Σεπτεμβρίου 2012, 02:00
A+ A-
Ευχές



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου


Σημαδιακή μέρα η Δευτέρα που έρχεται. Βάλτε τα δυνατά σας να πάρουμε όλα τα μηνύματα της γιορτής που ξημερώνει. 
ΣΟΦΙΑ, το πέρασμα του κάθε χρόνου μάς τη φέρνει, ας την ενεργοποιήσουμε!  
ΠΙΣΤΗ στους εαυτούς μας κατ’αρχήν, έτσι θα πιστεύουν κι oι άλλοι σε μας!
ΕΛΠΙΔΑ, είναι μέσα στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά, βρείτε την!
ΑΓΑΠΗ που είναι το πιο δυνατό γιατρικό για να αντέξουμε τις δυσκολίες αυτών των νέων καιρών που ανατέλλουν, δείξτε την χωρίς νάζια και ντροπές.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 500 γραμ. φύλλο καταΐφι
• 4 κουταλιές βούτυρο αγελάδας
• 4 κουταλιές φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:
• 2,5 κούπες ζάχαρη
• 2,5 κούπες νερό
• 4 φέτες λεμονιού

Για την κρέμα:
• 4 κρόκους αβγών
• 1 κούπα ζάχαρη
• 4 κούπες γάλα
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 7 κουταλιές  κόρν φλάουρ
• 2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώνω το φύλλο σε βουτυρωμένο τετράγωνο ταψάκι, το περιχύνω με το βούτυρο και το ψήνω για 25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Ετοιμάζω το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά του για 10 λεπτά.
Ετοιμάζω την κρέμα. Ζεσταίνω το γάλα να φτάσει σχεδόν σε βρασμό. Χτυπώ τα αβγά με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, ανακατεύω την κρέμα και προσθέτω σε αυτό το μείγμα το ζεστό γάλα. Ανακατεύω καλά και γυρίζω όλο το μείγμα στην κατσαρόλα. Σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζω και προσθέτω τη βανίλια. 
Ρίχνω το σιρόπι χλιαρό στο ζεστό φύλλο και αφήνω να κρυώσει καλά. Στρώνω την κρέμα πάνω στο φύλλο και γαρνίρω με τα φιστίκια. Τοποθετώ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρω.

Απολαύστε το!

Επιστροφή