Χοιρινό με λαχανικά

Χοιρινό με λαχανικά
3 Ιανουαρίου 2013, 12:00
A+ A-
Φέτος τα καλύτερα!
 

* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Αφήσαμε πίσω μας κι αυτά τα Χριστούγεννα και ελπίζω να μας έμειναν κάποιες καλές στιγμές. Δεν ξέρω αν το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά γιΆ αυτές τις στιγμές ζούμε κι αυτές «συλλέγουμε» σε όλη μας τη ζωή. Ξεκινάμε άλλη μια χρονιά μαζί που εύχομαι ολόψυχα να φέρει τα καλύτερα για όλους μας.
Αρχίστε τη δράση σήμερα, ο καθένας μας μπορεί να βελτιώσει τον εαυτό του, και στο χέρι μας είναι να κάνουμε την παρούσα μας στιγμή - το τώρα - καλύτερη.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 600 γραμ. χοιρινό φιλέτο σε λεπτές φέτες
• 4 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1/2 κούπα λευκό κρασί
• 4 καρότα σε λεπτά μπαστουνάκια
• 200 γραμ. λάχανο ψιλοκομμένο
• 1 κούπα καλαμπόκι (κατεψυγμένο)
• 1 λεμόνι (χυμός)
• 1 κουταλιά κορν φλάουρ
• 1 κούπα γάλα (σε φυσική θερμοκρασία)
• Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα σοτάρω ελαφρά το κρέας στο ελαιόλαδο για 4 λεπτά, σβήνω με το κρασί και σιγοβράζω για 10 λεπτά. Προσθέτω το λάχανο, το καρότο και το λεμόνι, σκεπάζω και σιγοβράζω για 15 λεπτά. Ανακατεύω το κορν φλάουρ στο γάλα. Ρίχνω τους χυμούς του φαγητού μέσα στο γάλα, έτσι ώστε να ζεσταθεί και να μην κόψει. Προσθέτω στο φαγητό το καλαμπόκι και αμέσως μετά το μείγμα του γάλακτος. Καρυκεύω και αν χρειάζεται προσθέτω λίγο λεμόνι ακόμα. Αφήνω να έρθει μόλις σε βρασμό και κατεβάζω.
Υπέροχο είναι και αν αντί για τα λαχανικά της συνταγής προσθέσω 1/2 κιλό λευκά μανιτάρια. Όσοι δεν έχουν πρόβλημα θερμίδων μπορούν να αντικαταστήσουν το γάλα με κρέμα γάλακτος.

Δοκιμάστε το!

Επιστροφή