ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Παράνομες χωματερές σκουπιδιών του Δήμου στο Μαντούδι

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Παράνομες χωματερές σκουπιδιών του Δήμου στο Μαντούδι
10 Δεκεμβρίου 2012, 08:04
A+ A-
Ο Σύλλογος Kireas. org καταγγέλλει και παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Την λειτουργία παράνομων χωματερών σκουπιδιών στο Μαντούδι, αλλά και παράνομο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (φωτό δεξιά) από το Δήμο καταγγέλλει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος kireas org.

Η καταγγελία συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό, ενώ τονίζεται ότι: " Στα χαρτιά ο δήμος στέλνει τα απορρίμματα του στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας στην πράξη όμως ένα μεγάλο μέρος καταλήγει σε  παράνομες  χωματερές  στη θέση Παρασκεύορεμα.   

Ο χώρος δεν έχει δηλωθεί  και δεν συμπεριλαμβάνεται στους τελευταίους επίσημους καταλόγους Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), που δημοσιεύει το  ΥΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα του. 

Ως εκ τούτου επίσημα δεν υπάρχει και  είναι εκτός δικτύου  ελέγχων και προοπτικών  αποκατάστασης."

Σε ότι αφορά το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων τονίζονται τα εξής: 

"Χαμηλότερα κοντά στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές εγκαταστάσεις γίνεται προσωρινή εναπόθεση (χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης ή υποδομή διαχείρισης) μέρους των οικιακών απορριμμάτων, που προορίζεται για μεταφόρτωση για το ΧΥΤΑ Ιστιαίας. Δηλαδή λειτουργεί σαν  Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) χωρίς καμιά τεχνική υποδομή διαχείρισης."

Ο  Kireas.org γνωστοποίησε το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό ΥΠΕΚΑ, κ. Καλαφάτη, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, την Διεύθυνση Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  το Δασαρχείο Λίμνης, και το  Δημοτικό  Συμβούλιο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας. 

Αίτημα του συλλόγου είναι η διενέργεια αυτοψίας στο ΧΑΔΑ από τις αρμόδιες υπηρεσίες , άμεση  διακοπή της λειτουργίας και  ενεργοποίηση της διαδικασίας απολύμανσης και αποκατάστασης του.

Επιστροφή