Ψωμί με χαρουπάλευρο

Ψωμί με χαρουπάλευρο
1 Μαρτίου 2013, 08:00
A+ A-
Φροντίδα και αγάπη


* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου




Όσο κι αν φαίνεται να πέρασαν τα τσουχτερά κρύα για φέτος, μην ξεγελιέστε. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ανάγκη από καλή και σωστή διατροφή πάντα και ειδικά όταν κάνει κρύο, μιας και δουλεύει περισσότερο. Φροντίστε τους αγαπημένους σας και κυρίως τα μικρά παιδιά με πολύ καλό πρωινό, φρέσκες πορτοκαλάδες, μπόλικες σαλάτες και ζεστές σουπίτσες. Με φροντίδα και αγάπη η πρώτη συνταγή του Μάρτη από μένα μ' ένα ψωμί που θα λατρέψετε όλοι.


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
• 400 γραμ. αλεύρι σιμιγδαλένιο
• 150 γραμ. αλεύρι από χαρούπια 
• 1 κουτ. γλ. αλάτι
• 25 γραμ. μαγιά φρέσκια
• 20 γραμ. ελαιόλαδο
• 20 γραμ. σκούρα ζάχαρη
• 1 1/3 κούπας χλιαρό νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Διαλύω τη μαγιά σε λίγο από το νερό και προσθέτω τη ζάχαρη. Σε λεκάνη τοποθετώ ανακατεμένα τα δύο είδη αλευριού και το αλάτι. Κάνω στο κέντρο μικρή γουβίτσα και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτω  όλα τα υπόλοιπα  υλικά και ζυμώνω μέχρι να πάρω μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζω και την αφήνω να διπλασιαστεί, τοποθετώ τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα, την περνώ με λαδάκι, την πασπαλίζω με λίγο χαρουπάλευρο και ψήνω στους 220 βαθμούς αρχικά για 10 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνω στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά ακόμη.

Απολαύστε το!

Επιστροφή