Τσίκνισμα στο σπίτι για τους Χαλκιδέους

Τσίκνισμα στο σπίτι για τους Χαλκιδέους
7 Μαρτίου 2013, 09:03
A+ A-
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι ταβέρνες και τα κέντρα διασκέδασης είναι για λίγους. Οι πολλοί θα μείνουν μέσα την Τσικνοπέμπτη. 
Τσικνοπέμπτη σήμερα και το έθιμο απαιτεί να τσικνίσουν όλοι οι Έλληνες, τρώγοντας ψητά στη σχάρα ( κατά προτίμηση στα κάρβουνα). Τα χρόνια της ευμάρειας οι ταβέρνες ήταν ασφυκτικά γεμάτες αυτή την μέρα και όσοι δεν είχαν προνοήσει να κάνουν κράτηση δύσκολα έβρισκαν τραπέζι.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των πολλών, αφού οι ταβέρνες είναι πλέον για λίγους. Οι πολλοί θα τσικνίσουν στο σπίτι, οικογενειακά ή με φίλους, όπως προκύπτει και από το σχετικό ρεπορτάζ, που έκανε το egnomi.gr.

Διαβάστε τι μας δήλωσαν όσοι μας απάντησαν στο ερώτημα: Που θα το τσικνίσετε φέτος, στο σπίτι ή σε ταβέρνα;



Η Ματούλα Κανέλλη έχει καλέσει φίλους στο σπίτι της και θα ψήσουν όλοι μαζί. Ωστόσο η ίδια προσθέτει: " Σίγουρο δεν είναι 100% ότι θα μείνουμε στο σπίτι, αφού η παρέα μου έχει την συνήθεια να αλλάζει γνώμη την τελευταία στιγμή, οπότε μπορεί να αποφασίσουν να βγούμε. Πέρσι είχαμε πάει σε ταβέρνα προς το Ντερνέκι."



Η Ελένη Σαλεμή (στη φωτό με την εγγονή της Μαριλένα) μας λέει: " Στα σπίτια περνάς πιο ωραία αυτές τις μέρες, ειδικά αν έχεις καλή παρέα. Εμείς θα πάμε σε φιλικό σπίτι στο Λευκαντί και αναμένεται να περάσουμε πολύ καλά, αφού οι οικοδεσπότες έχουν κανονίσει να υπάρχει και ζωντανή μουσική με κιθάρες."



Στο σπίτι του θα τσικνίσει ο παθολόγος Γιάννης Σκιάς ( στη φωτό με το γιο του Γιώργο), αφού όπως τονίζει: " Οι οικογενειακές υποχρεώσεις με τα παιδιά δεν επιτρέπουν την έξοδο σε κάποια ταβέρνα. Θα τσικνίσουμε στο σπίτι, όπως και πέρσι, οικογενειακά και ήρεμα."



Σε κοσμική ταβέρνα είχε διασκεδάσει πέρσι η Ιωάννα Πατσουλάκη, αλλά φέτος θα μείνει σπίτι, γιατί όπως επισημαίνει: " Από οικονομικής πλευράς είναι χειρότερα τα πράγματα φέτος, με αποτέλεσμα να υπολογίζουμε και το τελευταίο ευρώ. Γι΄αυτό θα καθήσουμε στο σπίτι, παρέα με φίλους και θα μας έρθει πιο οικονομικά το τσίκνισμα."

Επιστροφή