Αρακάς με αγκινάρες

Αρακάς με αγκινάρες
31 Μαΐου 2013, 02:00
A+ A-
Καλοκαιράκι



* της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Και μπήκε πανηγυρικά κι αυτό το καλοκαίρι που μας βρίσκει όλους κάπως… Το καλοκαίρι στην Ελλάδα ήταν όμορφο και παραμένει τέτοιο. Όνειρο πολλών ξένων κάποτε και δικό μου απωθημένο, μου έλειπε και το λαχταρούσα. Τώρα το θεωρώ πια δεδομένο, δεν το προσέχω όσο του αξίζει και αναλώνομαι στα καθημερινά και ζόρικα που απασχολούν όλους. Είχαμε βέβαια πολλά πράγματα δεδομένα που τώρα πια έχουν αλλάξει, αλλά το δικό μας ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ και τουλάχιστον αυτό δεν κινδυνεύει, μιας και δεν μπορούν να μας το πάρουν! Γι αυτό καλοδεχτείτε το και απολαύστε το όπως μας αξίζει και του αξίζουμε!

XΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:

• 3/4 κιλού αρακά 

• 8 αγκινάρες

• 4 κουταλιές ελαιόλαδο και έξτρα για το σερβίρισμα

• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)

• 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο

• 2 καρότα σε λεπτές φετούλες

• 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη

• 5 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

• Αλάτι, πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζω τον αρακά και τις αγκινάρες, οι οποίες θα πρέπει να μπουν σε μείγμα νερού και χυμού λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα προσθέτω το λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και το πράσο. Μετά από 5 λεπτά προσθέτω το σκόρδο αν χρησιμοποιώ και αφήνω 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνω τον αρακά και τις αγκινάρες αφού τις στραγγίξω και αμέσως τις ντομάτες. Καρυκεύω και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνω, κλείνω το καπάκι και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 20 περίπου λεπτά. Ελέγχω πού και πού να μη στεγνώσει κι αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό. Προσθέτω το καρότο και αφήνω για 20 λεπτά ακόμη. Κλείνω το μάτι και πασπαλίζω τον άνηθο, ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω.

Επιστροφή