Έπεσαν στο κενό οι υποσχέσεις του Σίμου Κεδίκογλου για το νέο Νοσοκομείο

Έπεσαν στο κενό οι υποσχέσεις του Σίμου Κεδίκογλου για το νέο Νοσοκομείο
30 Μαρτίου 2013, 09:01
A+ A-
Ο υπουργός διέψευσε ότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του έργου.

Καθόλου ενθαρρυντική για την εξέλιξη της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας (στη φωτό η μακέτα του έργου) δεν ήταν η συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης, που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

Όπως είναι γνωστό το έργο έχει σταματήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι που θα βρεθούν τα 48 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος σχολίασε από το βήμα της Βουλής για το θέμα αυτό: « Ο συντοπίτης μου βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου είχε διαβεβαιώσει με δελτίο τύπου τον Οκτώβριο του 2012, ότι εξασφάλισε το υπόλοιπο ποσό των 48 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση του έργου από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και ξεκινούν άμεσα πάλι οι εργασίες. Σήμερα 5 μήνες μετά τίποτα δεν κινείται στο οικόπεδο του νέου Νοσοκομείου»

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος απάντησε: «Έχετε δίκιο. Πράγματι το έργο έχει σταματήσει. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεσμεύτηκε να ξεκινήσει εργασίες τις επόμενες μέρες.

Για την χρηματοδότηση αδυνατώ να σας απαντήσω για τα υπόλοιπα 48 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για χρηματοδότηση συμπληρωματικών έργων υποδομής. Όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση θα σας ενημερώσω. Εύχομαι να πάνε όλα καλά»  

Όπως γίνεται αντιληπτό από το ύφος της απάντησης του Υπουργού, όχι μόνο δεν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου, αλλά η κατασκευή του νέου Νοσοκομείου αποτελεί ένα ταξίδι στο άγνωστο με …βάρκα την ελπίδα.

Επιστροφή