Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο

Επίσχεση εργασίας στο Νοσοκομείο
4 Απριλίου 2013, 19:32
A+ A-
Προτείνει να κάνουν οι εργαζόμενοι η Γραμματεία Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. 

Η Γραμματεία Υγείας και Πρόνοιας Εύβοιας, της συνδικαλιστικής παράταξης ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει το κράτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δεν έχουν πληρωθεί για την εργασία τους νύχτες και αργίες, ούτε για τις εφημερίες. Στην ανακοίνωση της Γραμματείας Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΜΕ τονίζονται τα εξής:  

"Καλούμε τους συναδέλφους να αποφασίσουμε μαζική Επίσχεση Εργασίας όλων των εργαζομένων που έχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, με προσωπικό ασφαλείας που θα ορίζεται καθημερινά από το Σωματείο.

Να προχωρήσουμε σε σύσκεψη με τους ασθενείς, εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις περικοπές, τις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Πόσο ακόμα θα ανεχτούμε να μένουμε απλήρωτοι για τις εφημερίες, τα νυχτερινά και τις αργίες; Να μας παίρνουν πίσω και αυτά τα ψίχουλα με τα χαράτσια, τη φορολογία, την ακρίβεια;

Εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, είμαστε αναγκασμένοι να  δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών μας.

Η σημερινή άθλια κατάσταση είναι συνέπεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα της σχεδιασμένης πολιτικής που θεωρεί την υγεία πηγή κερδοφορίας του κεφαλαίου."

Επιστροφή