Οχι, εμείς σας ευχαριστούμε... (video)

Οχι, εμείς σας ευχαριστούμε... (video)
3 Απριλίου 2013, 19:43
A+ A-
Το βίντεο Ισπανών μαθητών που προκαλεί ρίγη συγκίνησης στους Ελληνες.

Μία ανεκτίμητης αξίας κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έκαναν Ισπανοί καθηγητές και μαθητές από το τεχνικό λύκειο της Μούρθια.

Ανέβασαν στο Youtube ένα βίντεο με τίτλο "Ευχαριστούμε Ελλάδα, Κληρονομιά δική μας" σε ένδειξη συμπαράστασης προς τη χώρα μας και προκαλούν ρίγη συγκίνησης σε εμάς τους Ελληνες.

Μέσα στο βίντεο "παρελαύνει" όλη η κληρονομιά των αρχαίων Ελλήνων προς την ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς του επιστητού. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο τους εμπνευστές του βίντεο για να τους ευχαριστήσει και ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του καθηγητή Αριστείδη Μίνγκεθ Μπάνιος, ο οποίος είπε: 

«Χωρίς την Ελλάδα, δεν θα υπήρχαν ούτε η πολιτική ούτε η δημοκρατία. Χωρίς τους Έλληνες δεν θα είχαν αναπτυχθεί οι επιστήμες. Και δεν θα ήμασταν αυτό που είμαστε χωρίς τους στίχους του Καβάφη και του Ελύτη, χωρίς τη φωνή της Κάλλας, χωρίς τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζηδάκη, χωρίς το φως του Αιγαίου και το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου. Ευχαριστούμε για όλα την Ελλάδα μάνα μας. Η Ελλάδα ρίζωσε στις καρδιές μας για πάντα. Νιώθουμε αδέλφια και είμαστε υπερήφανοι για αυτό που είστε και θα είστε».

Το βίντεο προκαλεί ανείπωτη υπερηφάνεια για όσα χάρισαν στον κόσμο οι αρχαίο Ελληνες, αλλά και θλίψη για δύο λόγους: Για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά και το πνευματικό τέλμα που διακρίνει τη σύγχρονη Ελλάδα...

Επιστροφή