Οικονομία

Δεν καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις οι λογιστές της Εύβοιας

Δεν καταθέτουν φορολογικές δηλώσεις οι λογιστές της Εύβοιας
17 Ιουλίου 2013, 14:02
Πήραν απόφαση. Διαβάστε για ποια χρονική περίοδο.

Εκτάκτως συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Φοροτεχνικών Ευβοίας και αποφάσισε να μην υποβάλλουν οι λογιστές-μέλη της φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων από τις 16 μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Η Ενωση έλαβε υπόψη της τη σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών και οδηγήθηκε στην αναστολή της υποβολής δηλώσεων για τους εξής λόγους: 

1) Το Υπουργείο Οικονομικών καταστρατηγώντας το νομοθετημένο 5μηνο διάστημα υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος περιόρισε αυθαίρετα τον χρόνο υποβολής σε δύο έως τρεις μήνες.

2)  Συνεχείς διακοπές λειτουργίας του ΤΑΧΙS λόγω προγραμματισμένων συντηρήσεων των συστημάτων, περιορίζουν ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο χρόνο μας.

3)  Διάφορες αλλαγές που δεν έχουν ακόμα διευκρινισθεί ή οριστικοποιηθεί (π.χ. τόκοι καταθέσεων, έντυπο Α21 για οικογενειακά και πολυτεκνικά επιδόματα, σημειώματα αυτοελέγχου, βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων κλπ) καθιστούν αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις την υποβολή της δήλωσης.

4)  Ταυτόχρονη ισχύς  ασφυκτικών προθεσμιών  για διάφορες άλλες υποχρεώσεις (π.χ. ΦΠΑ, ΣΕΠΕ, ΙΚΑ κλπ)

5)  Μη λειτουργία του ΤΑXIS για παράλληλη  διαχείριση και υποβολή του εντύπου Ε9 εν όψει και του  ηλεκτρονικού περιουσιολογίου,

6)  Αδυναμία οποιουδήποτε προγραμματισμού εργασιών των λογιστικών γραφείων μας λόγω συνεχών αλλαγών και έκδοσης νέων εγκυκλίων, νόμων, και διαταγών  που απαιτούν επί πλέον χρόνο για ενημέρωση και κατανόησή τους εκ μέρους μας.

Σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης Σταμάτης Σπύρου και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Λάμπρου, επισημαίνουν ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να δίνουν τα χαρτιά τους στους λογιστές για να ετοιμάζονται τα δικαιολογητικά της δήλωσης, αλλά δεν θα γίνεται υποβολή κατά το χρονικό αυτό διάστημα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ