Πολιτισμός

Χορευτικές βραδιές στην Κύμη

Χορευτικές βραδιές στην Κύμη
1 Αυγούστου 2013, 20:27
Πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.

Δύο βραδιές  γεμάτες παράδοση, πανδαισία χρωμάτων και ήχων ήταν αυτές του Σαββάτου 27 και της Κυριακής 28 Ιουλίου, στην κατάμεστη πλατεία της Κύμης, όπου πραγματοποιήθηκε  το 9ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.

Το Φεστιβάλ   το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης– Αλιβερίου με τη συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας. Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε   η Αντιδήμαρχος πολιτιστικών Αρετή Μπάτσα, η οποία ήταν και υπεύθυνη για την παρουσίαση.


Στο χαιρετισμό ο Δήμαρχος  Δημήτρης Θωμάς ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους ταξίδεψαν από όλη την Εύβοια για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν επίσης η γραμματέας του Οργανισμού Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας Νία Κομπορόζου, ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ κ. Τζαφ,  αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Το Σάββατο παρουσίασαν το χορευτικό τους πρόγραμμα η Α΄ παιδική ομάδα  της Κύμης, ο Εκπολιτιστικός  και Χορευτικός Σύλλογος Ψαχνών «Οι Ρίζες», η Χορευτική Ομάδα Κονιστρών, οι φιλοξενούμενοι « Φίλοι της παράδοσης»  από το Λυγουριό Αργολίδας και η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης.   

Την Κυριακή άνοιξε τη βραδιά ο Θανάσης Αντωνίου με ένα εξαίρετο τραγούδι-ταξίδι σε όλα τα χωριά της Εύβοιας. Ακολούθησαν οι παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων: «Φιλόμουσος Οργανισμός Καρυστίας» από τα Λέπουρα,  Β΄ παιδική ομάδα  της Κύμης, Εφηβικό τμήμα Κύμης, Χορευτικό Συγκρότημα Αγίου Γεωργίου «Οι Ζορμπάδες» και η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ