Τριήμερη εκδρομή σε Βέροια, Ιωάννινα και Μέτσοβο

Τριήμερη εκδρομή σε Βέροια, Ιωάννινα και Μέτσοβο
7 Νοεμβρίου 2013, 11:49
A+ A-
Από 55 Ενορίτες του Ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας.

Η Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας πραγματοποίησε τριήμερη προσκυνηματική Εκδρομή στη Βέροια, τα Ιωάννινα και το Μέτσοβο, το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Οι 55 προσκυνητές – εκδρομείς την πρώτη ημέρα είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν την ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην ομώνυμη Ιερή Μονή της Παναγίας στη Βέροια και να τελέσουν μικρή δέηση μπροστά στο ιερό εικόνισμα της Παναγίας.

Αργά το απόγευμα έφθασαν στα Ιωάννινα, όπου και διανυκτέρευσαν. Το πρωί της Κυριακής τέλεσαν την Θεία Λειτουργία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις μαρτυρήσαντος, Πολιούχου της πόλης και προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα λείψανα του Αγίου.

Το μεσημέρι επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μολυβδοσκεπάστου, που βρίσκεται λίγα μέτρα από τα σύνορα της Ελλάδος με την Αλβανία, προσκύνησαν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγίας και είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα όμορφα τοπία της Ηπείρου.

Επιστρέφοντας επισκέφθηκαν το νησάκι της κυρά Φροσύνης καί γευμάτισαν στα όμορφα μαγαζάκια του νησιού. Το βράδυ έφτασαν στο Μέτσοβο, όπου δείπνησαν όλοι μαζί σε μια παραδοσιακή ταβέρνα και διανυκτέρευσαν.

Το πρωί της Δευτέρας έκαναν την τελευταία βόλτα τους στο παραδοσιακό Μέτσοβο για ψώνια και καφέ και πήραν το δρόμο της επιστροφής αφού πρώτα επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων στην Καλαμπάκα. 

Επιστροφή