Δύο νέοι διάκοι χωρίς μισθό στην Ιερή Μητρόπολη Χαλκίδας

Δύο νέοι διάκοι χωρίς μισθό στην Ιερή Μητρόπολη Χαλκίδας
12 Νοεμβρίου 2013, 19:05
A+ A-
Τους χειροτόνησε ο Μητροπολίτης, αλλά δεν μπορούν να μισθοδοτηθούν. 

Το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ενέταξε δυο νέους Κληρικούς στο δυναμικό των Ιερέων της Ιερής Μητρόπολης Χαλκίδας, οι οποίοι όμως προς το παρόν δεν θα πληρώνονται.

Ο πρώτος είναι ο Μάριος Κιαπέκος από τα Ψαχνά Ευβοίας, θεολόγος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κανήθου, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Ο δεύτερος νέος Διάκονος είναι ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος, πτυχιούχος οδοντοτεχνίτης και απόφοιτος εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ., έγγαμος, με καταγωγή από την Αθήνα, ο οποίος χειροτονήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννη του Ρώσου Βασιλικού.

Οι δύο νέοι Διάκονοι σύντομα, πριν τα Χριστούγεννα, θα χειροτονηθούν και Ιερείς, για να καλύψει τις κενές εφημεριακές θέσεις Καστέλλας (ο π. Μάριος) και Θεολόγου (ο π. Γεράσιμος), στις οποίες έχουν εκλεγεί, μετά από τη νόμιμη διαδικασία.

Προς το παρόν και μέχρι να εγκριθεί η μισθοδοσία τους, θα παραμείνουν άμισθοι, αφού το μνημόνιο - εκτός των άλλων- έχει θέσει περιορισμούς  και στους διορισμούς των Ιερέων σε έμμισθη θέση. 

Μέχρι να μισθοδοτηθούν, ο μεν π. Γεράσιμος θα εξακολουθεί να εργάζεται ως οδοντοτεχνίτης, ενώ ο π. Μάριος θα βοηθείται από την Ενορία του, την Ιερή Μητρόπολη και την φιλοτιμία των χριστιανών.


 

Επιστροφή