Πώς ένας 24χρονος κέρδισε 75 εκατ. δολλάρια με μια εφαρμογή

Πώς ένας 24χρονος κέρδισε 75 εκατ. δολλάρια με μια εφαρμογή
10 Φεβρουαρίου 2014, 19:00
A+ A-
Είναι ο Jack Abraham και γνώρισε νωρίς το χρήμα και τη δόξα.

Πλουσιότερος κατά 75 εκατ. δολάρια έγινε σε ηλικία 24 ετών Jack Abraham. Κατάφερε να πουλήσει στην E-bay μία εφαρμογή του App Store που δείχνει στους χρήστες τι στοκ υπάρχει στα κοντινά μαγαζιά και τους επιτρέπει να συγκρίνουν τιμές, ώστε να κάνουν την πιο συμφέρουσα αγορά.

Ο Jack θήτευσε από πολύ νωρίς κοντά στον πατέρα του, CEO της comscore, μιας εταιρίας που αναλύει ιντερνετικά στοιχεία και έχει χρηματιστηριακή αξία περί το 1 δις δολάρια.

Εκεί, ήρθε σε επαφή με το επιχειρείν και τις εμπορικές συναλλαγές κι έτσι το 2007 ξεκίνησε να φτιάχνει το Milo μαζί με ένα συμφοιτητή του. Αυτή η e-commerce δουλειά του κέρδισε υποτροφία 10.000 δολαρίων, υπό τον όρο ότι τα χρήματα θα επενδυθούν για τη δημιουργία επιχείρησης.

Ο νεαρός δαιμόνιος επιχειρηματίας μετακόμισε σύντομα στη Silicon Valley, όπου μετέτρεψε τη Milo σε αυτό που θα του απέφερε τεράστια κέρδη στο μέλλον. Η εφαρμογή διευκόλυνε τους χρήστες στην αναζήτηση κοντινών τους προϊόντων και έτσι ο Abraham άνοιξε επιχείρηση με 12 εργαζόμενους.

Με πολλή προσπάθεια κατάφερε και βρήκε επενδυτές συγκεντρώνοντας ένα αξιοσέβαστο κεφάλαιο της τάξης των 4 εκατ. δολαρίων. Η φήμη της Milo εξαπλώθηκε και πολλές εταιρίες ενδιαφέρθηκαν να την εξαγοράσουν.

Τελικά επέλεξε την E-BAY που του πρόσφερε 75 εκατ. δολάρια.  Πριν, είχε απορρίψει κολοσσούς, όπως η Google και η Microsoft, γιατί θεώρησε το e-bay "καλύτερη ευκαιρία".

Επιστροφή