Έτσι θα αντιμετωπιστεί η βία στα σχολεία

Έτσι θα αντιμετωπιστεί η βία στα σχολεία
10 Μαρτίου 2014, 15:00
A+ A-
Ανακοίνωση από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας για την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό ή bulling, όπως ονομάζεται διεθνώς, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του bulling (6 Μαρτίου). 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος τονίζει ότι η οικογένεια και το σχολείο είναι οι πρώτες ομάδες που οφείλουν στα παιδιά τους, να ξαναγίνουν ένα καταφύγιο θαλπωρής, συμπαράστασης, συναισθηματικής ασφάλειας και σταθερότητας.

Σε ότι αφορά την ημερίδα, ο Σύλλογος επισημαίνει –μεταξύ άλλων- τα εξής:

«Η ημερίδα που πραγματοποίησε το Υπουργείο με θέμα την ενδοσχολική βία ανέδειξε την δουλειά, που γίνεται από πολλούς συναδέλφους στα σχολεία, το μεράκι και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών.

Μας δίνει συγχρόνως όμως την ευκαιρία να επισημάνουμε ότι η ενδοσχολική βία για να αντιμετωπιστεί απαιτεί επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών, με ουσιαστικές προτάσεις αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού θέματος και όχι με απλή παρουσίαση της διοικητικής οργάνωσης και των φορέων που ασχολούνται με το θέμα. 

Απαιτεί τη διασφάλιση ηρεμίας και κουλτούρα συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Απαιτεί  σχεδιασμό και πρόληψη, διάλογο  και όραμα. Θέλουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί να συμπεριλαμβανόμαστε σε «αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς».

Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα και προοπτική στη λύση των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Οι εποχές που ζούμε δεν επιτρέπουν επιφανειακές παρουσιάσεις αλλά ουσιαστικές δράσεις!» 

Επιστροφή