Απόψεις

Μία μικρή σύγχρονη ιστορία σχετική με την Δημοτική Αγορά

Μία μικρή σύγχρονη ιστορία σχετική με την Δημοτική Αγορά
18 Μαρτίου 2014, 19:00
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί που καταλαβαίνουν, αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν.

*Γράφει ο Κώστας Μπατσακούτσας, Αρχιτέκτων

Στο Αλιβέρι γνωρίζαμε από το 1945 ότι στη θέση «Μαγούλα» Καράβου,  υπήρχαν ευρήματα νεολιθικών χρόνων. Παρόλα αυτά δόθηκε η άδεια για την κατασκευή εργοστασίου της ΔΕΗ στην περιοχή, το 1950.

Φτιάχτηκαν συνολικά 4 μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, ενώ δόθηκε η άδεια για άλλη μία νεώτερη μονάδα με κατανάλωση φυσικού αερίου, σήμερα. Κατά την κατασκευή του νέου εργοστασίου αποκαλύφτηκε ολόκληρη πολιτεία, νεολιθικών, μυκηναϊκών, νεοκλασικών, ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων. Η ιστορία του τόπου δηλαδή.

Ο χώρος δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ αρχαιολογικός, για να μπορούν να βιάζουν την ιστορία  μας κατΆ επανάληψη. Σήμερα έχουν μείνει τα κουφάρια των κατασκευών η δε νέα μονάδα θα δοθεί χάρισμα στους δανειστές.

Το μάθημα είναι ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που καταλαβαίνουν, αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν.

Αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν είναι οι ποιο επικίνδυνοι. Είναι αυτοί που καταστρέφουν εγωιστικά το παρελθόν το παρόν και το μέλλον. Είναι αυτοί που βιάζουν  καθημερινά την ιστορία μας και τις αξίες μας και μάλιστα εν ονόματι του Ελληνικού λαού.

Η Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, είναι μια ιδέα που περιέχει δύο πολύ σημαντικές έννοιες: Δημοτική και Αγορά. Τα περί σύγχρονων κατασκευών  «με Μνήμες» είναι υπεκφυγές.

Ειδικά σήμερα που έχουμε καταλάβει ότι ετοιμάζουν την καταστροφή της χώρας, ειδικά τώρα, πρέπει να αμυνθούμε και να συγκεντρωθούμε στην ΑΓΟΡΑ  και να συνδιαλαγούμε ποικιλοτρόπως, όπως κάναμε παλαιότερα.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΣΟΚΑΣ: Δεχόμαστε ασύμμετρο πόλεμο από την Τουρκία

ΤΣΟΚΑΣ: Δεχόμαστε ασύμμετρο πόλεμο από την Τουρκία
Απόψεις
[13/11/2019 - 18:00]

Δείτε τι υποστηρίζει ο γνωστός Χαλκιδέος μαθηματικός. ...περισσότερα

ΣΤΟΥΠΗΣ: Οι εκλογές στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας πλήγμα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΟΥΠΗΣ: Οι εκλογές στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας πλήγμα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ
Απόψεις
[12/11/2019 - 16:46]

Διαβάστε το άρθρο του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου, και μέλους του ΔΣ της ΕΝΠΕ Νίκου Στουπή. ...περισσότερα

Δύο τραύματα στο Συγκρότημα Ευρίπου

Δύο τραύματα στο Συγκρότημα Ευρίπου
Απόψεις
[10/11/2019 - 14:05]

Ο Σταμάτης Βαρδαρός γράφει για την αναστολή λειτουργίας δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων στα Ψαχνά. ...περισσότερα