Πολιτισμός

Απογοήτευση και αιχμές από τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας

Απογοήτευση και αιχμές από τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας
19 Μαρτίου 2014, 07:38
Για την γνωμοδότηση που χαρακτηρίζει την Δημοτική Αγορά "διατηρητέο μνημείο".

"Απαξιωμένο ερείπιο" χαρακτηρίζει την Δημοτική Αγορά της Χαλκίδας ο Εμπορικός και Βιομηχανικός Σύλλογος Χαλκίδας και εκφράζει την απογοήτευσή του για την γνωμοδότηση, που την χαρακτηρίζει διατηρητέο "μνημείο".

Ο Σύλλογος στρέφεται, με ανακοίνωσή του, κατά της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών, που επιθυμούν την διάσωση της Αγοράς, υποστηρίζοντας ότι απέσπασε με δόλιο τρόπο υπογραφές στήριξης από εμπόρους.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου ( στη φωτό ο πρόεδρος Νίκος Γεωργάτος) έχει ως εξής:

"Με λύπη μας, πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, η οποία με οριακό προβάδισμα ψήφων χαρακτηρίζει την παλαιά Δημοτική Αγορά της πόλης μας ως διατηρητέο «μνημείο».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας, επιθυμεί να εκφράσει την απογοήτευσή του για την απόφαση αυτή, η οποία καταδικάζει την αγορά και τους συναδέλφους της γύρω περιοχής σε περαιτέρω υποβάθμιση και κατΆ επέκταση σε επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση.

Η επονομαζόμενη «Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Χαλκίδας», προφανώς δεν αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών και εμπόρων, από τους οποίους με δόλιο τρόπο εξασφάλισε υπογραφές υποστηρίζοντας ότι, αν δεν κριθεί διατηρητέα η αγορά, αυτό θα σημαίνει τη δημιουργία  εμπορικού κέντρου στο σημείο αυτό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος δε θα επέτρεπε ποτέ κάτι τέτοιο και ουδέποτε υποστηρίξαμε την άποψη αυτή. Είχαμε επανειλημμένως τονίσει την επιθυμία μας, να διατηρήσει η Δημοτική Αγορά το χαρακτήρα της, αλλά να επαναλειτουργήσει με την αίγλη που είχε και που της αρμόζει.

Το μέλλον θα δείξει το πόσο λανθασμένη είναι η απόφαση αυτή και πως όσοι νομίζουν ότι στη Δημοτική Αγορά βλέπουν το «Νέο Παρθενώνα», κάνουν τεράστιο λάθος.

Το συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα δεν έχει κανένα αρχαιολογικό ενδιαφέρον και αν ακόμη είχε, η εγκατάλειψη και η φθορά των τόσων χρόνων έχουν παραμορφώσει τα οποιαδήποτε ευρήματα και το έχουν μετατρέψει σε ένα απαξιωμένο ερείπιο." 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ενορία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας τιμάει τον 'Οσιο Ιάκωβο το νέο Ασκητή

Η Ενορία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας τιμάει τον 'Οσιο Ιάκωβο το νέο Ασκητή
Πολιτισμός
[21/11/2019 - 18:17]

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων. ...περισσότερα

Προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Νίκου Σκαλκώτα

Προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Νίκου Σκαλκώτα
Πολιτισμός
[21/11/2019 - 12:50]

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας Doc Fest. ...περισσότερα

Δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη της γιορτής για τον ¶γιο Ιάκωβο τον Εν Ευβοία

Δορυφορική τηλεοπτική κάλυψη της γιορτής για τον ¶γιο Ιάκωβο τον Εν Ευβοία
Πολιτισμός
[21/11/2019 - 10:25]

Δείτε που και πως θα παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις από την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ.  ...περισσότερα