ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ: Οι Χαλκιδέοι τα εμπιστεύονται, αλλά ζητούν ελέγχους

ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ: Οι Χαλκιδέοι τα εμπιστεύονται, αλλά ζητούν ελέγχους
9 Μαΐου 2014, 07:00
A+ A-
Ο παλμός της κοινής γνώμης μετά το τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό.
Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα ο άδικος χαμός του 13χρονου αγοριού στο λούνα παρκ του Ελληνικού (θυμηθείτε εδώ την είδηση).

Το τραγικό συμβάν οδήγησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και των υπευθύνων του, αλλά και στην επίρριψη ευθυνών στο δήμαρχο Ελληνικού για την εγκληματική -όπως χαρακτηρίζεται- αμέλεια κατά τη διαδικασία ελέγχου της επιχείρησης.

Ο ασκός του αιόλου άνοιξε και πλήθος δημοσιευμάτων επικεντρώθηκε στα αίτια του δυστυχήματος που έχουν να κάνουν με τα μέτρα ασφαλείας στα λούνα παρκ και τα παιχνίδια που φιλοξενούν.

Ως συνήθως, αυτά ξεχνιούνται μετά από μερικές μέρες και η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει ίδια. Ομως, οι Χαλκιδέοι στη σχετική ερώτηση που τους κάναμε ζητάνε να παρθούν μέτρα από την Πολιτεία και να είναι αυστηροί οι έλεγχοι κατά τη διαδικασία αδειοδότησης, αλλά και κατά τη λειτουργία του λούνα παρκ.

Δείχνουν εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις τονίζοντας πως σπάνια συμβαίνουν ατυχήματα στα παιχνίδια και πάμε να δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις τους. 



"Προτιμάμε τα φημισμένα και οργανωμένα λούνα παρκ για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο" δηλώνουν η Πόπη Τρυφωνοπούλου και η Ελενα Τριβλού, οι οποίες επισκέπτονται πάντως και μικρότερα λούνα παρκ μη φοβούμενες την "κακιά στιγμή" όπως χαρακτηριστικά λένε.



Αισιόδοξη εμφανίζεται η Νίκη Μάλλιαρη ότι μετά το δυστύχημα στο Ελληνικό, οι επιχειρηματίες και η πολιτεία θα αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας στα λούνα παρκ και ζητά να γίνουν πραγματικότητα οι σχετικές δεσμεύσεις. "Εχω ένα εγγόνι και το πηγαίνω συχνά για να διασκεδάσει. Πιστεύω πως δεν συμβαίνουν συχνά τέτοια τραγικά περιστατικά" δηλώνει η ίδια.



"Δεν φοβάμαι τα λούνα παρκ, αλλά πρέπει επιτέλους το κράτος να τα ελέγχει αυστηρά, όπως πρέπει να συμβαίνει και με άλλες επιχειρήσεις" λέει με ορθή σκέψη ο φοιτητής Ιατρικής Παναγιώτης Κοντογιώργος. Δεν ξεχνά μάλιστα να αναφερθεί και στην προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι ίδιοι οι πολίτες. "Υπάρχουν δυστυχώς λούνα παρκ ερείπια, τα οποία οι αρμόδιες αρχές έχουν αφήσει να λειτουργούν. Πρέπει κι εμείς να μην πηγαίνουμε σε αυτά και ιδιαίτερα στα επικίνδυνα για τη σωματική μας ασφάλεια παιχνίδια που φιλοξενούν" υπογραμμίζει ο φοιτητής.



Οχι δεν πηγαίνει με τον αγαπημένο του σκύλο Πάρη στα λούνα παρκ ο Δημήτρης Ασλάνης, αλλά με την ανηψιά του. "Σπάνια συμβαίνουν τέτοια θλιβερά περιστατικά. Συνήθως παίρνονται μέτρα ασφαλείας, αλλά οφείλει το Κράτος να κάνει καλά τη δουλειά του και να μην περιμένει να χαθούν ανθρώπινες ζωές για να δράσει" τονίζει ο Δημήτρης.

Επιστροφή