Χαμόγελα υποστήριξης στον αγώνα ποδηλασίας των Special Olympics

Χαμόγελα υποστήριξης στον αγώνα ποδηλασίας των Special Olympics
10 Μαΐου 2014, 08:40
A+ A-
Διοργανώθηκε στη Χαλκίδα και τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Μία τιτάνια προσπάθεια έκαναν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και λάμπρυναν με την παρουσία τους τον αγώνα ποδηλασίας που διοργανώθηκε στο κέντρο της Χαλκίδας από τα Special Olympics Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΔΟΑΠΠΕΧ.

Οι μικροί ήρωες ανέβηκαν στα ποδήλατά τους την Τετάρτη το πρωί και έκαναν αγώνα αγάπης υπό το χειροκρότημα λίγων δυστυχώς Χαλκιδέων. Το egnomi.gr ήταν εκεί και έκανε ρεπορτάζ...

Η Ελένη Βασιλείου με τον γιο της Δαυίδ Κουτζή πήγαν στον αγώνα και ενθάρρυναν τα παιδιά για τη συμμετοχή τους. "Να μην τα ξεχνάμε αυτά τα παιδιά, ανεβαίνουν καθημερινά Γολγοθά και τους αξίζουν χίλια μπράβο" μας είπε η κυρία Ελένη.

Κοινωνικό μήνυμα περνούν με την παρουσία τους και με τις δηλώσεις τους η Αριστέα Μανδαράκη, φιλόλογος στο Ειδικό ΕΠΑΛ, η Μαρία Σωτηρίου, κοινωνική λειτουργός, ο Σταμάτης Καρατζιάς, εκπαιδευτικός, και ο Σπύρος Θωμάς. "Ολοι έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή και τα ΑμεΑ πρέπει να έχουν την ολόψυχη στήριξή μας σε κάθε έκφανση της ζωής τους" μας είπαν.


Φυσικά, ενεργό συμμετοχή στην όλη διοργάνωση είχε ο σύλλογος "Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός". Οι κυρίες του συλλόγου Βίλυ Σκιά και Ανθούλα Αφράτη, οι οποίες πλαισιώνονται από παιδιά που βοηθά ο σύλλογος, τόνισαν: "Ηθικά και οικονομικά βοηθάμε τα παιδιά και καλούμε όλο τον κόσμο να συνδράμει στο έργο μας. Νιώθουν και είναι σημαντικά στην κοινωνία μας, αίσθημα που τονώνεται από την αναγνώριση της προσπάθειάς τους".

Επιστροφή