Ελπίδες ότι θα πάρουν από φέτος μετεγγραφή οι φοιτητές με σοβαρές παθήσεις

Ελπίδες ότι θα πάρουν από φέτος μετεγγραφή οι φοιτητές με σοβαρές παθήσεις
20 Οκτωβρίου 2014, 16:30
A+ A-
Αρνήθηκε ο υπουργός αλλά αποδέχτηκε η Βουλή το σχετικό αίτημα του Κώστα Μαρκόπουλου.

Η ευαισθησία του Υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους με σοβαρές παθήσεις, εξαντλείται στην παροχή του δικαιώματος που έχουν να εισάγονται χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις. Την παρούσα ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα έχουν την παροχή της ελεύθερης μετεγγραφής, όπως είχαν τα προηγούμενα έτη.

Αυτά ουσιαστικά ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων . Γεώργιος Στύλιος στην απάντηση που έδωσε τον βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για τις μετεγγραφές φοιτητών με σοβαρές παθήσεις.

Ωστόσο, ο Κώστας Μαρκόπουλος επέμεινε τονίζοντας ότι πρόκειται για εισακτέους που πάσχουν από πολύ σοβαρές παθήσεις  και έχουν απόλυτη ανάγκη από ιατρική παρακολούθηση και την στήριξη των οικογενειών τους. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να διαβιούν κοντά στην οικογένεια τους ή κοντά στους γιατρούς που τους παρακολουθούν.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Στύλιος στην δευτερολογία του, αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα και την ευαισθησία του προβλήματος, ανέφερε ότι θα εισηγηθεί στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο την επανεξέταση του θέματος και την επαναφορά του δικαιώματος μετεγγραφής στους φοιτητές με σοβαρές παθήσεις από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση στο σημείο αυτό, του προέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μαρκόπουλο που έφερε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα στη Βουλή, ζήτησε από τον παρευρισκόμενο Υφυπουργό να μεταφέρει στον κ. Λοβέρδο, ότι το αίτημα που έφερε ο κ. Μαρκόπουλος αποτελεί αίτημα, όπως έχει διαπιστώσει, όλου του σώματος των βουλευτών και υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να εφαρμοστεί και το φετινό ακαδημαϊκό έτος.

Επιστροφή