Ο Chef Προτείνει

Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί
16 Δεκεμβρίου 2014, 18:00
Με άρωμα και προσωπικότητα


της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Για 5 κούπες διάφορους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, αμύγδαλα, πεκάν φουντούκια, φιστίκια κλπ:

 Βάλτε μέσα σε κατσαρολάκι 2 κουταλιές βούτυρο,1 κουταλάκι αλάτι, 1/2  κουταλάκι γλυκιά πάπρικα, 1/3 κουταλάκι  καυτερή πάπρικα,1/3 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα,  1/3 από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο, ½ κουταλάκι κανέλα, 1/3 από το κουταλάκι τριμμένο ξερό τζίντζερ.

Λιώστε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για μόλις 1 λεπτά.

Ρίξτε 2 κουταλιές μέλι και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα επάνω στους ξηρούς καρπούς που έχετε βάλει σε μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά με τα χέρια να επικαλυφθούν όλοι οι καρποί με το μείγμα.

Απλώστε τους καρπούς σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο βαθμούς για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Μόλις κρυώσουν μπορείτε να ανακατέψετε στο μείγμα 1 κούπα σταφίδες και 1 κούπα αποξηραμένα κράνμπερις.

Φυλάξτε σε μεταλλικό κουτί και κεράστε τα τις γιορτές μαζί με τα απεριτίφ. Διατηρούνται για 20 ημέρες τέλεια.