ΚΥΠΕΛΛΟ: Ετσι προκρίθηκαν και θα κοντραριστούν ο Απόλλων με τον Ταμυναϊκό

25 Νοεμβρίου 2015, 21:46
A+ A-
Ματσάρα στην Ερέτρια και γκολάρα πρόκρισης από τον Τόρα  - Εξαιρετικό σε εκτέλεση και το τέρμα το Κούρτη

Απόλλων Ερέτριας και Ταμυναϊκός Αλιβερίου ...έφτιαξαν το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών του κυπέλλου κερδίζοντας αντίστοιχα τους ...Χαλκιδέους ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι δυο νικητές θα κοντραριστούν σε διπλούς αγώνες (ο πρώτος στο Αλιβέρι και ο δεύτερος στην Ερέτρια) για ΄μια θέση στον τελικό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 4-3

Ενα καταπληκτικό ματς κάτω από συνεχή βροχή έγινε στην Ερέτρια με τον Απόλλωνα να ...ρίχνει τέσσερα γκολ στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Εύβοιας, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τόρα, αλλά και τον Μώρο και τον Ευγενίου και ...τ' άλλα παιδιά που πανηγύρισαν έξαλλα στο τέλος την πρόκρισή τους.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δυο φορές αλλά έπαιξε στη συνέχεια χωρίς ψυχραιμία έχοντας και την απώλεια, από τραυματισμό, του Ηλία Ξιφαρά.

Μόλις στο 5' οι φιλοξενούμενοι  άνοιξαν το σκορ και ήταν ...προμήνυμα ότι θα ..βρέξει και γκολ στο ματς.

Ο Σεϊντάρας, που πετυχε το Σάββατο το τελευταίο γκολ της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ελλήσποντο, παίζοντας για πρώτη φορά ως βασικός στην Ερέτρια πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα για τους φιλοξενούμενους.

Στο 14' ο Μώρος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από το νεαρό Μπελίτσο και ο Τόρα το εκτέλεσε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Όμως, η ΑΕΚ ξαναπήρε το προβάδισμα λίγο αργότερα (22') με γκολ του Τσιβίκα.

Μέσα σε 5 λεπτά οι παίχτες του νεαρού Δημήτρη Βαλκάνου έκαναν την ανατροπή και πριν τελειώσει το ημίχρονο προηγήθηκαν με 3-2. Στο 31' ο Θοδωρης Ευγενίου έβγαλε μια καταπληκτική ασίστ στον Μώρο ο οποίος δεν την άφησε να πάει χαμένη και νίκησε το Μόνο κάνοντας το 2-2. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τόρα έκανε θαυμάσια προσπάθεια και σέντραρε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ όπου ο Μεμάζ με προβολή ΄πέτυχε την ολική ανατροπή.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ προσπάθησε να οργανωθεί μετά το σοκ στο 5λεπτο 31-35 και κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ, πάλι, του Γιώργου Τσιβίκα στο 62', αλλά δεν το χάρηκαν πολύ. Δυο λεπτά πιο μετά ο Γκέρτσι Τόρα έκανε το δικό του σόου και με μια καταπληκτική ενέργεια πέτυχε ένα φοβερό σε εκτέλεση γκολ που ήταν και το γκολ που σφράγισε το εισιτήριο πρόκρισης για τον Απόλλωνα.

Ο γηπεδούχος που ήταν πολύ καλός δημιούργησε κι άλλες φάσεις για γκολ με πιο ξεχωριστή αυτή που έγινε στο 88' όταν από θαυμάσια εκτέλεση φάουλ του Ρούσου η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι του Μόνου. Λίγο πριν τη λήξη ο κ. Βελέντζας αναγκάστηκε να δείξει την κόκκινη κάρτα σε παίχτη των νικητών (Σταματάκος).

 

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2-0

Θαυμάσιος ήταν ο Ταμυναϊκός και πέταξε έξω απ' το θεσμό τον κυπελλούχο Ολυμπιακό με πολύ καλή εμφάνιση που θα μπορούσε να είχε ...στολιστεί και με άλλα γκολ αλλά ήταν πολύ καλός κάτω απ' τα δοκάρια των ερυθρολεύκων ο Βαγγέλης Σολογιάννης.

Με την ομάδα του Αλιβερίου έπαιξε από την αρχή στη βασική 11άδα ο Γιάννης Θωμάς που ήταν η τελευταία μεταγραφή της ομάδας. Βαρύ το γήπεδο από τη βροχή αλλά οι γηπεδούχοι πιο συνηθισμένοι είχαν πλήρη υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη προσπάθησε να ισορροπήσει ο Ολυμπιακός αλλά μόνο μια φορά έφτασε κοντά στο γκολ λίγο μετά το 2-0 με τον Σκρινβάνο

Στο 9' άνοιξε το σκορ ο Αλέξανδρος Σταμέλος με πλασέ και στο 62' έγινε το 2-0 με ένα έξοχο ανάποδο σουτ ...βολ-πλανέ του Ανδρέα Κούρτη ο οποίος έδωσε ένα εξαιρετικό φινάλε σε μια εκπληκτική ενέργεια και σέντρα του Βασίλη Αναστασίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΕΣ-ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ: Εξι γκολ έβαλαν τα κορίτσια της Ερέτριας (photos)

ΑΠΟΛΛΩΝΙΔΕΣ-ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ: Εξι γκολ έβαλαν τα κορίτσια της Ερέτριας (photos)
[23/11/2015 - 16:30]

Σαρωτική πρεμιέρα επί της ομάδας της Ζακύνθου που δεν συμπλήρωσε 11άδα. ...περισσότερα

 

 

 

Επιστροφή